Domov / Glasba / DOBRODELNI KONCERT BIG BANDA SLOVENSKE VOJSKE

DOBRODELNI KONCERT BIG BANDA SLOVENSKE VOJSKE

Športna dvorana Osnovne šole Stična je bila v soboto, 11. marca 2017, ponovno namenjena dobrodelnosti in glasbi. Združenje ŠČIT in Občina Ivančna Gorica sta v sodelovanju z Osnovno šolo Stična in Osnovno šolo Ferda Vesela Šentvid pri Stični priredila dobrodelni koncert Big band Orkestra Slovenske vojske pod sloganom »Uresničimo sanje«. Zbrani prostovoljni prispevki, v višini 1.593,50 evrov, so se namenili šolskima skladoma obeh osnovnih šol za socialno ogrožene učence.

Denarna sredstva, ki se zbirajo za v šolski sklad, so eden izmed virov, s katerim lahko učencem iz socialno šibkejših družin omogočimo dodatne aktivnosti, kot je na primer šola v naravi in razne dnevne dejavnosti, ki bi se jih ti otroci sicer morali odreči. S pomočjo teh sredstev lahko zmanjšujemo socialne razlike in premagamo marsikatero stisko.

Obiskovalce je skozi večer glasbe in dobrodelnosti z mislimi popeljala voditeljica prireditve, Dragica Šteh. K besedi je povabila tudi goste večera, župana Občine Ivančna Gorica, ravnatelja stiške in šentviške osnovne šole ter ravnatelja Srednje šole Josipa Jurčiča, ki so številnim obiskovalcem zaupali, kako se sami srečujejo oziroma gledajo na dobrodelnost v današnjih časih.

Župan Dušan Strnad ima kar nekaj izkušenj z delom v dobrodelnih ustanovah. »Ljudje, ki prispevajo v dobrodelne namene niso nujno bogati. V glavnem sodelujejo takšni, ki menijo, da imajo zase vseeno dovolj in radi prispevajo še za tiste, ki nimajo. Vsak izmed nas je lahko hitro med tistimi, ki potrebujemo pomoč. Žal so med najbolj ranljivimi ravno otroci in starejše osebe. Naše šole vedo, da morajo poskrbeti tudi za tiste, ki nimajo. Vesel sem, da so ravnatelji prisluhnili želji Združenja ŠČIT in soorganizirali današnji večer. Prepričan sem, da bodo denarna sredstva iz šolskih skladov prišla v prave roke

Marjan Potokar, ravnatelj OŠ Stična: »Koliko boste ljudje lahko pomagali pravzaprav ni pomembno, pomembno pa je s kakšnim namenom ste danes prišli. V Osnovni šoli Stična vsakoletno pomagamo na desetine učencem, ki so potrebni pomoči. Otroci so tisti, ki so naša bodočnost in imajo mnogo bolj čiste misli in ideje kot mnogi odrasli Na koncu se je zahvalil vsem, ki so sodelovali pri organizaciji tega dogodka.

Po besedah ravnatelja šentviške šole Janeza Peterlina, dobrodelne prireditve šolam veliko pomenijo. »Zbrana sredstva v šolskem skladu zagotavljajo, da imamo na vseh šolskih dejavnostih stoodstotno udeležbo učencev. Z zbranimi sredstvi uresničujemo sanje tudi tistim otrokom, ki si tega ne morejo privoščiti Tudi Peterlin se je zahvalil vsem nastopajočim in organizatorjem te dobrodelne prireditve.

Tudi Srednja šola Josipa Jurčiča se je z veseljem odzvala povabilu na dobrodelni dogodek. Ravnatelj srednje šole Milan Jevnikar je svoj nagovor zaključil s kratko mislijo iz judovske svete knjige Talmud: »Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol, se nasmehne in pravi: “Že samo za ta trenutek je bilo vredno ustvariti svet.” (Talmud) Naj nas ta misel spremlja pri vsaki dobrodelnosti, je še dodal Jevnikar.

Vsem nastopajočim in soorganizatorjem pa se je ob zaključku večera zahvalil še pobudnik prireditve brigadir Marjan Balant.

Poslušalci so lahko uživali ob poslušanju slovenskih in tujih glasbenih uspešnic, ki so jih izvajali odlični glasbeniki in člani Big banda pod vodstvom dirigenta Rudolfa Strnada. Orkester sestavljajo izvrstni instrumentalni solisti, ki sooblikujejo kvaliteten ansambel. Zasedbo oblikuje obvladovanje različnih stilov, kompakten zvok, entuziazem in predanost glasbi.

Orkestru so se v bogatem programu pridružili še učenci Osnovne šole Stična in Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični, dijaki Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica in Stiški kvartet. Večer se je zaključil z vsem poznano skladbo Dan ljubezni.

Fotogalerija

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …