Domov / Lokalno / ŠTORKLJE BODO TUDI LETOS PRIČAKALA VARNA IN UDOBNA GNEZDA

ŠTORKLJE BODO TUDI LETOS PRIČAKALA VARNA IN UDOBNA GNEZDA

Smo sredi meseca marca in verjetno nas je že kar veliko takšnih, ki komaj čakamo in se veselimo vrnitve štorkelj iz daljne Afrike. To velja tudi za krajane Zagradca, ki pravijo, da je potem, ko štorklji konec poletja za več mesecev zapustita svoje gnezdo, kar nekoliko dolgčas.

Gnezdo v Zagradcu je bilo glede na podstavek precej veliko, predvsem pa težko. Tamkajšnji krajani so tudi opazili, da se je gnezdo že začelo nekoliko nagibati.

Da bo štorklji po njuni vrnitvi tudi letos pričakalo varno gnezdo, so ga v petek, 10. marca 2017, ustrezno zmanjšali. Za to je tudi tokrat poskrbel varstveni ornitolog Tomaž Mihelič iz Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije, ki je odstranil spodnjo plast gnezda, zahvala pa gre tudi direktorju podjetja MBC Damjanu Potrpinu, ki je omogočil avtodvigalo, da so lahko prišli do gnezda. Prijazno pa so njima na pomoč priskočili tudi krajani Zagradca.

V naši občini bodo tako štorklje tudi letos pričakala varna in udobna gnezda.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …