Domov / Lokalno / GRADNJA PLOČNIKA V VELIKI IN MALI RAČNI INTENZIVNO POTEKA

GRADNJA PLOČNIKA V VELIKI IN MALI RAČNI INTENZIVNO POTEKA

V zadnjih dneh oktobra lani je bila med Občino Grosuplje, Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo in izvajalcem IMP d.d. podpisana pogodba za izgradnjo pločnikov v Račni, na Cikavi in v Šmarju – Sapu. Pogodbena vrednost del znaša dobrih 1.041.773,32 evrov z ddv.

Ob cesti Škofljica – Šmarje – Sap se bo v dolžini 806 m, od predvidenega polnega priključka na AC v Šmarju – Sapu skozi Mali Vrh do priključka za javno pot v Tlake, uredil pločnik, cestna razsvetljava in avtobusna postajališča. Ob cesti Mlačevo – Rašica se bo v dolžini 444 m, skozi naselje Velika Račna, uredil pločnik, cestna razsvetljava, avtobusna postajališča, prav tako pa tudi otok za umirjanje prometa. Ob cesti Cikava – Šmarje – Sap pa se bo v dolžini 570 m, med naseljema Šmarje – Sap in Cikava, poleg pločnika uredila tudi cestna razsvetljava.

Gradbena dela na hodnikih za pešce na lokacijah Velika Račna, Mala Račna in Cikava proti Šmarju – Sapu že potekajo. Kako potekajo dela, si je v četrtek, 30. marca 2017, ogledal direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar.

»Dela lepo potekajo, vreme služi, izvajalci so zelo dobri. Plod teh gradenj je res dobro sodelovanje med Občino Grosuplje, Ministrstvom za infrastrukturo in Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo. Pločniki, ko bodo zgrajeni, pa bodo velika dodana vrednost občankam in občanom,« je ob ogledu del dejal direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar.

Povedal je še, da trenutno poteka gradnja prve faze pločnika med Malo Račno in Veliko Račno, naslednja faza pa se predvideva vse do centra Velike Račne, kjer se bo povezal z obstoječim pločnikom. O tem so že potekali tudi dogovori na ministrstvu in direkciji in če bo šlo vse po planih, bodo drugo leto že pričeli z gradnjo tudi druge faze tega pločnika.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …