Domov / Glasba / MUZIKAL »CVETJE V JESENI« POSKRBEL ZA NAVDUŠENJE

MUZIKAL »CVETJE V JESENI« POSKRBEL ZA NAVDUŠENJE

Zadnji marčevski petek je v Športni dvorani Osnovne šole Stična ponovno minil v znamenju glasbe, petja in plesa. Več kot 1000 obiskovalcev, med njimi tudi župan Dušan Strnad in podžupan Tomaž Smole, je tokrat uživalo v izjemnem slovenskem muzikalu CVETJE V JESENI. Idilična kmečka povest Cvetje v jeseni Ivana Tavčarja je ena najbolj znanih ljubezenskih zgodb v slovenski književnosti, velja pa tudi za eno najlepših.

Muzikal, ki je od leta 2014 pa do danes, doživel že dobrih 140 ponovitev, še vedno osvaja Slovenijo. Zadnjega dne v marcu pa je osvojil še Ivančno Gorico, kjer domuje glavna igralka muzikla, Ambasadorka Občine Ivančna Gorica, Nina Pušlar, v vlogi Mete. Nino so lahko domačini po pevski videli še v igralski vlogi.

Po nastopu na domačem odru je za spletno stran povedala naslednje: »Vedela sem, da bo lepo igrati pred domačo publiko, ampak bilo je mnogo več od tega. Ponosna sem bila na našo ekipo in na to, da smo Cvetje v jeseni končno pripeljali tudi v Ivančno Gorico. Hvala vsem, ki so prišli in uživali z nami. Cela ekipa je čutila posebne vibracije v dvorani in to je bila definitivno ena najboljših publik, ki smo jih imeli v 142-ih ponovitvah. Odhajamo na trimesečno pavzo, zato je bilo spomladanski del predstav najlepše zaključiti le nekaj sto metrov stran od doma in travnikov, kjer sem uživala svojo otroštvo in kjer sem tudi našla največ inspiracije in miru pri razvijanju vloge Mete«.

S temi pozitivnimi mislimi je Nina strnila svoje nepozabno doživetje pred ivanškim občinstvom, ki jo je skupaj z ostalimi igralci nagradil z večkratnim dolgim aplavzom ter stoječimi ovacijami na koncu predstave.

Predstavi so organizatorji dodelili tudi dobrodelno noto, in sicer so 1 euro od prodane vstopnice donirali v dobrodelni sklad za PGD Ivančna Gorica ter s tem podprli domače prostovoljne gasilce ob gradnji njihovega novega doma.

Naj še dodamo, da se je uvod v muzikal začel s presenečenjem, saj so premierno in ekskluzivno predstavili naslovno pesem muzikala Vesna, ki je narejen po predlogi slovenskega filma Vesna, pripravlja pa ga ekipa muzikala Cvetje v jeseni. Pesem, Princ iz pravljice, je zapela Flora Ema Lotrič.

Vsekakor večer, ki je več kot navdušil.

Fotogalerija……….

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …