Domov / Lokalno / PODRUŽNIČNA ŠOLA VIŠNJA GORA BO DOBILA 6 NOVIH UČILNIC

PODRUŽNIČNA ŠOLA VIŠNJA GORA BO DOBILA 6 NOVIH UČILNIC

Pred slabim mesecem dni smo poročali o podpisu pogodbe za izgradnjo prizidka k Podružnični šoli Višnja Gora. Izgradnja prizidka je nujno potrebna zaradi povečanega prirasta prebivalstva, tako naravnega kot selitvenega. V stavbi bo 6 novih učilnic, sanitarije in trije tehnični prostori, dela pa se bodo predvidoma zaključila konec avgusta, ko bo objekt slovesno predan v uporabo.

V teh dneh dela na Podružnični šoli Višnja Gora potekajo v polnem teku.

Na gradbišču je že postavljen gradbeni žerjav, prav tako je že vse pripravljeno za izvedbo temeljne plošče, pod katero so že položene cevi za kanalizacijo. V prostorih šole je postavljena tudi začasna stena oziroma prehod za učence, saj se bo obstoječa zunanja stena porušila. Dela si je v minulih dneh ogledal župan Dušan Strnad, skupaj z izvajalci del in ravnateljem šole Marjanom Potokarjem.

Občina je za navedeno investicijo pridobila dobrih 148 tisoč evrov nepovratnih finančnih sredstev, saj je uspešno kandidirala na javnem razpisu “Gradnja skoraj nič-energijskih stavb splošnega družbenega pomena (nepovratna spodbuda 40SUB-LS16)”, ki ga je objavil Eko – sklad.

Eko – sklad bo prispeval sredstva za ovoj stavbe, toplotno črpalko ter lesena okna.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …