Domov / Glasba / POTEKAL JE DOBRODELNI KONCERT

POTEKAL JE DOBRODELNI KONCERT

V petek, 31. marca 2017, je folklorna skupina Kulturnega društva sv. Mihaela Grosuplje v avli Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje organizirala dobrodelni koncert, ki so ga poimenovali: S plesom in pesmijo v pomlad, zbrana sredstva pa namenili Župnijski karitas Grosuplje.

Zaplesali so venček štajerskih, gorenjskih in dolenjskih plesov. Na odru pa se niso vrteli samo plesalci, ta večer se je ples prepletal z glasbo.

V goste so povabili Prifarske muzikante, dobro poznano skupino, ki je svojo glasbeno pot začela že leta 1988, s pesmijo in vižami pa ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo. Nastopila je tudi tamburaška skupina KD sv. Mihaela Grosuplje, ki si je nadela ime Mihaelovi tamburaši.

Obiskovalke in obiskovalce, pa tudi vse nastopajoče, je ob koncu prireditve lepo pozdravil župan dr. Peter Verlič. »S koncertom smo združili tri lepe reči. Pomlad, ki prinaša optimizem, dobro voljo, ljubezen. Pesem in ples, pesem posuši vsako solzo, odpre srce. In dobrodelnost, hvala lepa, darovi bodo prišli do tistih, ki so res pomoči potrebni. In tudi če ne boste vedeli, kdo so prejemniki, bo to ogrelo naša in vaša srca,« je dejal župan in se organizatorjem koncerta zahvalil za čudovit večer.

»Hvala je beseda, ki je potrebna nocoj,« je dejal predsednik Župnijske karitas Grosuplje, župnik Janez Šket, in se lepo zahvalil vsem nastopajočim, še posebej organizatorju, folklorni skupini, vsem obiskovalcem večera, ki so tudi na ta način pokazali široko srce, zahvalil pa se je tudi v imenu tistih, ki bodo prejeli pomoč. »Dobrota ni sirota, dobrota je veselje. To se je pokazalo tudi ta večer,« je še dejal.

Dobrodelni koncert S plesom in pesmijo v pomlad si lahko ogledate tudi v spodnjem video posnetku Braneta Petroviča.

Foto in video: Brane Petrovič

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …