Domov / Lokalno / VABLJENI NA TRADICIONALNI 10. VELIKONOČNI IVANKIN SEJEM

VABLJENI NA TRADICIONALNI 10. VELIKONOČNI IVANKIN SEJEM

Občina Ivančna Gorica vabi na tradicionalni 10. velikonočni Ivankin sejem, ki bo potekal v soboto 08. aprila, od 08.00 do 12.00 ure na Sokolski ulici v Ivančni Gorici.

Tudi letos bo na osrednjem pomladanskem dogodku na ivanški tržnici na voljo pestra ponudba domačih pridelkov in izdelkov, še posebej pa bodo mikavne stojnice, ki bodo naznanjale prihajajoče velikonočne praznike.

Sejem bodo obiskali člani Turističnega društva Ivančna Gorica in s svojimi starinskimi vozički prikazali kako je bilo na tržnici v času naših prednikov. Obiskovalci se boste lahko preizkusili v sekanju pirhov, najmlajše pa bo zanimalo krašenje velikonočnih pisanic in izdelovanje cvetja iz papirja.

Seveda ne bo manjkala tudi bogata ponudba cvetnih butaric in prikaz izdelovanja košar, obiskovalci tržnice pa boste lahko z degustiranjem izbrali najboljšo velikonočno šunko iz lokalnih mesnic.

Osrednji program z nastopajočimi se bo pričel ob 09.30 uri. Pridite v soboto 08. aprila v Ivančno Gorico in se prepričajte, kaj premore podeželje občine Ivančna Gorica. Počutili se boste prijetno in domače!

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …