Domov / Lokalno / BLAGOSLOV GLAVNEGA OLTARJA V CERKVI SV. ANE V VELIKIH ČEŠNJICAH

BLAGOSLOV GLAVNEGA OLTARJA V CERKVI SV. ANE V VELIKIH ČEŠNJICAH

V nedeljo, 02. aprila, so se vaščani Velikih Češnjic zbrali v podružnični cerkvi svete Ane, kjer je upokojeni Stiški opat Anton Nadrah, ob somaševanju šentviškega župnika g. Izidorja Grošlja, blagoslovil prenovljen glavni oltar sv. Ane in križevega pota ter drugih obnovitvenih del.

V uvodu bogoslužja je bilo slišati, da vsako delo prinaša hkrati breme in blagoslov. Ko je pot prehojena in je delo končano, se z olajšanjem ozremo nazaj in vidimo, kaj vse je bilo potrebno – koliko žrtev, odpovedi, dela in prizadevanj. In čisto vsak dar je pomemben, pomembno je vsako dobro delo in sleherna molitev.

V zadnjih letih so se v cerkvi in njeni okolici postorila številna obnovitvena dela. V notranjosti cerkve sta bila v letih 2010 in 2011 obnovljena stranska oltarja sv. Uršule in sv. Florjana, obnovljene so nove cerkvene klopi, glavni lestenec, prepleskan prezbiterij in ladja cerkve. Urejena je tudi zunanja osvetlitev cerkve, zelenica in asfaltiran dostop do cerkve. Na listo želja sedaj postavljajo obnovo prižnice.

Da so bili zbrani na slovesnosti blagoslova obnovljenega oltarja in križevega pota gre velika zasluga ključarjema Mitji Poljšaku in Jožetu Anžlovarju, kateri se je ob zaključku v nagovoru zahvalil donatorjem, delavcem, pravzaprav vsem, ki so pomagali k novi podobi češnjiške cerkve.

Še posebej se je za pomoč zahvalil Župniji Šentvid pri Stični, Občini Ivančna Gorica in županu Dušanu Strnadu, za posluh ob njihovih predlogih in pobudah, nenazadnje je občina tudi sofinancirala obnovitvena dela. Zahvalil se je tudi restavratorju glavnega oltarja gospodu Mihu Leganu, ki je oltarju vdihnil nekdanji sijaj in lepoto.

Po maši so tako ob kozarčku in prigrizku vsi nadaljevali druženje pred cerkvijo.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …