Domov / Lokalno / IZJAVA BRANKE KOVAČEK O ODGOVORNOSTI DO OKOLJA

IZJAVA BRANKE KOVAČEK O ODGOVORNOSTI DO OKOLJA

Tokrat smo v rubriki »Kako znani Ivančani varujejo okolje?«, zastavili nekaj vprašanj ravnateljici Vrtca Ivančna Gorica, Branki Kovaček. Njeno videnje do okolja si lahko preberete v spodnji izjavi.

Branka Kovaček: »Doma in v službi se trudim, da bi bili odrasli dober zgled najmlajšim, tudi na področju okoljevarstva. Želim si, da bi prihodnjim generacijam poleg dobrega zgleda lahko ponudili tudi preostanek neokrnjene narave, za kar pa je potrebno vsaj nekaj truda.
Pri varovanju okolja se odločamo za preverjene in pričakovane akcije: ločujemo in recikliramo odpadke, a še pred tem pazimo, da ne nakupujemo preveč embalaže. Prižganih imamo le toliko luči in naprav, kot jih potrebujemo. Pri pranju ali pomivanju s pomočjo nižjih temperatur ali krajših pralnih programov varčujemo s čisto tekočo vodo in energijo. Na vrtu pridelamo nekaj zelenjave in sadja, pri čemer ne uporabljamo škropil. Z veseljem podpiramo lokalne pridelovalce živil. Skrbimo za čisto okolico, ne pa nujno tudi za čist zrak, saj je avtomobil še vedno prva izbira, ko se odpravimo od doma.
Vse našteto zagotovo ne zadostuje za zaustavitev izkoriščanja okolja in narave. Je pa dober začetek. Potrebna so lastna dejanja in osebno zavedanje, da je vsak izmed nas vsak trenutek odgovoren za prihodnost bivanja«.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …