Domov / Lokalno / 5. POHOD PO KROŽNI POTI PRIJETNO DOMAČE

5. POHOD PO KROŽNI POTI PRIJETNO DOMAČE

Od petka, 05. maja do nedelje 07. maja 2017, Zavod Prijetno domače in Občina Ivančna Gorica organizirata 5. pohod po Krožni poti Prijetno domače, s startom ob 06.45 uri izpred stavbe Občine Ivančna Gorica.

Lani se je pohoda v vseh treh dneh udeležilo preko 170 pohodnikov. Dnevno se je pohoda udeležilo približno od 50 do 80 pohodnikov. Vseh dvanajst krajevnih skupnosti, oziroma vseh dvanajstih info točk na Krožni pešpoti Prijetno domače je lani uspelo v treh dneh obiskati kar 42 udeležencem, kar je rekordna številka.

V letošnjem letu organizator zopet pripravlja popestritev pohoda z zanimivimi aktivnostmi ob poti, zato še posebej vabljeni vsi, ki imate radi rekreacijo, zdrav način preživljanja prostega časa in uživanje v prelepi neokrnjeni naravi občine Ivančna Gorica.

START: Petek, 05. maja ob 06:45 uri, izpred stavbe Občine Ivančna Gorica.

PREDVIDEN POTEK POTI:
1. DAN (05. maj 2017): Ivančna Gorica – Muljava – Krka – Ambrus – Zagradec
2. DAN (06. maj 2017): Muljava – Višnja Gora – Metnaj – Stična
3. DAN (07. maj 2017): Zagradec – Dob – Temenica – Sobrače – Šentvid – Gradišče nad Stično

Pot lahko prehodite v celoti (cca. 100 km) ali pa se jim pridružite na posameznih odsekih. Pot je označena z markacijami in usmeritvenimi tablami. Potek pohoda bo možno spremljati tudi preko spletne strani in Facebook profila občine Ivančna Gorica. Vsak pohodnik prejme kartonček za žigosanje, v katerem zbira žige nameščene na vseh 12-tih info točkah. Pohodniki, ki bodo zbrali vse žige, bodo nagrajeni s praktično nagrado. V primeru zadostnega števila zainteresiranih, bo organizirana tudi prenočitev.

Na pohod se je potrebno predhodno prijaviti na tel. št.: 041/437-382 ali preko elektronske pošte: turizem@ivancna-gorica.si, kjer dobite tudi vse potrebne informacije o pohodu in trasi poti.

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …