Domov / Lokalno / 34. POHODNIKOV PREHODILO VSEH 12. BISEROV OBČINE

34. POHODNIKOV PREHODILO VSEH 12. BISEROV OBČINE

Zadnji dan tridnevnega otvoritvenega pohoda Prijetno domače, se je začel s startom izpred info točke Zagradec, kjer so se podali proti Kitnemu Vrhu, vsem poznanem po slastni kitenski pogači. Pot so nadaljevali proti Lučarjevem Kalu, kjer za popestritev kraja skrbi Turistično društvo Grča, do naslednje turistično informativne točke Dob pri Šentvidu. Nadaljevali so mimo cerkvice sv. Petra, Radohove vasi, do doline reke Temenice, kjer so opravili žigosanje pohodniških kartončkov pri info točki.

Po postanku na Turistični kmetiji Fajdiga, so se navkreber podali preko Oteč Vrha do vinskih goric Debelega hriba. Člani Vinogradniško – sadjarskega turističnega društva Debeli hrib so že dodobra utrujenim pohodnikom v pokušino ponudili kozarček ali dva rujnega »Debelohribčka«. Z vinskih goric so se pohodniki spustili do info točke v Sobračah, kjer je pohodnike pozdravila »sobraška frajtonarca« in gostoljubni krajani ene najmanjših krajevnih skupnosti v občini.

Mimo kapelice jih je pot nato vodila še na Čagoško goro do Pintarjeve kapelice in nato navzdol proti Čagoščam. Nedaleč stran v Velikih Češnjicah je bila na ogled cerkev sv. Ane, v kateri so pred mesecem dni slavnostno blagoslovili glavni oltar in križev pot. Sledil je še spust do zadnje dvanajste turistično informacijske točke v Šentvidu pri Stični. V neposredni bližini so se, na tamkajšnjem pokopališču ob cerkvi sv. Vida, pohodniki poklonili nedavno preminulemu prijatelju in pohodniku Ferdinandu Zajcu.

Sledil je še zadnji zaključni vzpon na izletniško točko na Gradišču nad Stično, kjer se je s podelitvijo priznanj, zaključil tridnevni pohod po Krožni poti Prijetno domače.

Vseh dvanajst krajevnih skupnosti, oziroma vseh dvanajst info točk je tokrat uspelo obkrožiti kar 34-tim vztrajnim pohodnikom, ki so v treh dneh prehodili več kot 110 kilometrov.

Tone Košiček, Alojz Šinkovec, Janez Golf, Miran Slana, Rado Kralj, Ana Prosen, Anton Prosen, Slavka Fortuna, Anton Fortuna in Janez Mežan, pa so prejeli še posebno priznanje, saj jim je krožno pot uspelo prehoditi v celoti v vseh petih letih. Iskrene čestitke!

Spominska fotografija jubilejnega petega pohoda je nastala na novem obeležju – dva in pol tonskem kamnu, na katerem nastaja podoba zemljevida občine Ivančna Gorica.

Fotogalerija 3. dan……..

Facebook galerija 3. dan

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …