Domov / Lokalno / OBISK VELEPOSLANIKA ČRNE GORE IN ŽUPANA OBČINE DANILOVGRAD V GROSUPLJEM

OBISK VELEPOSLANIKA ČRNE GORE IN ŽUPANA OBČINE DANILOVGRAD V GROSUPLJEM

V sredo, 17. maja 2017, so občino Grosuplje obiskali veleposlanik Črne Gore Nj. eksc. gospod Miomir Mugoša in župan Občine Danilovgrad v Črni Gori Branislav Đuranović s sodelavci. V občinski hiši jih je prijazno sprejel župan dr. Peter Verlič, srečanju sta se pridružila tudi vodja urada za prostor Miha Simončič in vodja Medobčinskega razvojnega centra občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Trebnje Jasmina Selan.

Župan je gostom na kratko predstavil občino, beseda je tekla predvsem o projektih, o že uspešno realiziranih, o tistih, ki se še izvajajo, pa tudi o tistih, ki so trenutno le idejne zasnove. Sprehodili so se vse od uvedbe nove linije 3G, izgradnje novega prizidka k zdravstvenemu domu in nove čistilne naprave, gradnje nove lekarne pri zdravstvenem domu ter nove šole na Polici, pa do bodočega mestnega parka na Koščakovem hribu, Športnega parka Grosuplje ter ureditve centra Grosuplja in centra Šmarja – Sapa.

Srečanju na občini je sledil še ogled Zdravstvenega doma Grosuplje, kjer je goste sprejel direktor zdravstvenega doma Janez Mervič, in ogled Čistilne naprave Grosuplje, kjer pa je goste sprejel direktor Javnega komunalnega podjetja Grosuplje Stane Stopar. Za obisk katere izmed naravnih ali kulturnih znamenitosti, Županove jame, Radenskega polja, Tabora Cerovo ali Magdalenske gore, pa se bo mogoče našel čas ob naslednjem obisku.

Po prijetnem in konstruktivnem srečanju se veselijo nadaljnjega sodelovanja z občino Danilovgrad.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …