Domov / Lokalno / PODRUŽNIČNA OSNOVNA ŠOLA POLICA

PODRUŽNIČNA OSNOVNA ŠOLA POLICA

Podružnična OŠ Polica dobiva končno podobo.

Z deli za izgradnjo nove šole na Polici je izvajalec del podjetje CGP pričel julija lani, s 1. septembrom pa smo že slovesno položili temeljni kamen. Dela vse od takrat intenzivno potekajo, nekoliko zatišja je bilo le v mesecu januarju, ko tega niso dopuščale vremenske razmere.

Gradbeno obrtniška in instalacijska dela so tako že v zaključni fazi gradnje. Kako potekajo dela, so si v sredo, 5. julija 2017, ogledali župan dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar in občinski svetnik Janez Pintar.

Foto: mag. Dušan Hočevar

V notranjosti objekta šole se izvaja finalizacija, izvedena so namreč že vsa podopolagalska dela, talna in stenska keramika, vsa mavčno-kartonska dela, zaključuje pa se barvanje notranjih sten ter fina montaža strojnih in elektro inštalacij. V notranjosti objekta telovadnice se polaga inštalacija za talno gretje ter podkonstrukcija za parket, zaključuje se barvanje sten. Zmontirana so že vsa zunanja in notranja vrata, položena je stenska in talna keramika, izvedena so tudi že podopolagalska dela. V naslednjih dneh se bo izvajalo čiščenje objekta, tako da bo že pripravljeno za montažo notranje opreme.Prav tako je že asfaltirano območje, kjer bodo parkirišča, dostavna pot in igrišče, vgrajeni so tudi že betonski robniki ter položeni betonski tlakovci.

1. septembra 2017 bomo novo šolo slovesno predali svojemu namenu, kar bo posebej lepo za videti, pa bodo veseli in nasmejani otroci, ki bodo z novim šolskim letom pričeli obiskovati novo šolo.

 

 

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …