Domov / Lokalno / Mladi iz vseh koncev sveta obiskali prijetno in domačo občino Ivančna Gorica

Mladi iz vseh koncev sveta obiskali prijetno in domačo občino Ivančna Gorica

Konec meseca junija smo v Občini Ivančna Gorica gostili mlade v okviru mednarodne Rotary mladinske izmenjave Rotary summer camp »Sunny side of Alps – Slovenian trip«. Mladi, stari med 18 in 30 letom starosti, so v Slovenijo prišli iz Mehike, Egipta, Indije, Rusije, Francije, Slovaške, Češke, Turčije in Srbije. Obisk je potekal v sodelovanju z Rotary klubom Grosuplje.

Ogledali so si Cistercijanski samostan Stična in tamkajšnji Muzej krščanstva na Slovenskem z znamenitimi Stiškimi rokopisi. V popoldanskih urah pa so se podali proti Turistični vasi Pristava. Na Izletniški kmetiji Okorn so se preizkusili v peki kruha v krušni peči, v nadaljevanju pa se sprehodili po tamkajšnji turistični vasi, s katere se v lepem vremenu vidi vse strani Slovenije.

Udeležence tabora je na Pristavi pozdravil tudi podžupan Občine Ivančna Gorica Tomaž Smole, ki jih je povabil, da našo občino obiščejo še kdaj.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …