Domov / Lokalno / Energetska prenova več kot 110 let stare šolske stavbe

Energetska prenova več kot 110 let stare šolske stavbe

V poletnih mesecih bo energetsko prenovljena še podružnična šola v Stični, v katero danes hodijo otroci do vključno 3. razreda, starejši pa v matično Osnovno šolo Stična. Šolska stavba, ki stoji na hribčku v središču Stične, zgrajena leta 1904, si prostore deli z enoto vrtca Ivančna Gorica.

Tako kot na muljavski podružnični šoli je izvajalec del (podjetje DULC d.o.o.) tudi na PŠ Stična začel z odkopavanjem terena okrog šole, kjer bo izvedena hidroizolacija objekta. Po zasutju terena bo sledila postavitev gradbenega odra, zamenjava oken in vrat, oblaganje fasade s toplotno izolacijo ter nanos zaključnega sloja fasade. V okviru energetske sanacije bo zamenjan vir ogrevanja. Zdajšnjo peč na kurilno olje bo zamenjala toplotna črpalka. Izvajalec del bo v sklopu energetske prenove pristopil tudi k sanaciji celotnega ostrešja šole.

Prenova stiške šole poteka v okviru celovite energetske sanacije javnih objektov, kjer bodo energetsko prenovo doživele še podružnični šoli Ambrus in Muljava ter enota vrtca Polžek v Višnji Gori.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …