Domov / Lokalno / Slovenija bo gostila naslednjo gasilsko olimpijado

Slovenija bo gostila naslednjo gasilsko olimpijado

Slovenija je bila na delegatski skupščini Mednarodne gasilske organizacije (CTIF) izbrana za organizacijo gasilske olimpijade leta 2021, je zapisano na spletni strani uprave za zaščito in reševanje. V teh dneh pa se je v Beljaku zaključila 16. olimpijada, na kateri so po navedbah gasilske zveze slovenski gasilci dosegli odlične rezultate.

Na 16. gasilski olimpijadi, ki je minuli konec tedna potekala v avstrijskem Beljaku, je zadnji tekmovalni dan prinesel velik uspeh enoti poklicnih gasilcev PIGD Krka. Tekmovalna ekipa A je v soboto namreč prepričljivo zmagala in osvojila naslov olimpijskega prvaka. Na največjem gasilskem tekmovanju na svetu – sodelovalo je 232 ekip iz 27 držav – sta sicer nastopili dve Krkini ekipi: ekipa članov A v poklicni kategoriji in ekipa članov B v klasični kategoriji. Že sama uvrstitev na tekmovanje je velik dosežek, saj je konkurenca velika, zato morajo gasilci za dobro uvrstitev dati vse od sebe in pokazati svoje veščine in znanje s področja požarnega varstva. Na tekmovanje sta se Krkini ekipi pripravljali štiri leta in se po uspešnih kvalifikacijah tudi uvrstili nanj. Priprave so vključevale najmanj dvakrat tedensko gasilske vaje, kondicijske priprave in skozi vse leto tudi udeležbo na državnih tekmovanjih.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …