Domov / Lokalno / Višnja Gora konec tedna gosti že 20. Anin sejem

Višnja Gora konec tedna gosti že 20. Anin sejem

Turistično društvo Višnja Gora je skupaj z drugimi višnjanskimi društvi, od petka, 28. julija, do nedelje, 30. julija, pripravilo vrsto kulturnih in zabavnih prireditev v starem mestnem jedru Višnje Gore, ki se bodo zgodile pod okriljem tradicionalnega, letos že 20. Aninega sejma. Obiskovalci sejma se bodo letos lahko preizkusili tudi na polžjih dirkah, otroci pa bodo lahko izvršili dosojeno kazen za »grešnega kozla«.

Sveta Ana je cerkev na najvišji točki starega dela Višnje Gore. Ob njenem godu v Višnji Gori vsako leto pripravijo tradicionalno veselo sejemsko dogajanje, Anin sejem. Otvoritev dogajanja letošnjega sejma bo petkovo odprtje razstave fotografij priznanega in za svoje delo večkrat nagrajenega fotografa in nekdanjega meščana Jake Bregarja. V kulturnem programu bo sodeloval trio Po3ca. V soboto bo po maši, ki bo potekala ob 19.00, koncert mešanega pevskega zbora Zagradec, po koncertu se bodo na Mestnem trgu predstavili plesalci Folklorne skupine Tine Rožanc. Ogledali si bomo lahko tudi zanimivo gledališko predstavo Kozlovske sodbe v Višnji Gori v izvedbi KD sv. Mihaela iz Grosuplja.

V nedeljo bo po prvi maši mestni klicar naznanil začetek Aninega sejma. Na prireditvenem prostoru se bodo predstavili jezdeci na konjih, vozovi s konjsko vprego in starodobna vozila. Na stojnicah bo moč dobiti predstavitveno gradivo o celoviti turistični ponudbi Višnje Gore in njene okolice in se seznaniti tudi z ostalimi znamenitostmi občine. Možen je ogled razstave v Mestni hiši in mestne cerkve Svete Ane. V tem času bodo Višnjo Goro obiskale tudi žužemberške pevke, člani TD Škofljica bodo prikazali predelavo lanu. Letos bodo na sejmu predstavili svoje delo tudi člani Čebelarskega društva Stična. Na sejmu bomo lahko prisluhnili zvokom čisto prave lajne, organizatorji pa pripravljajo še veliko zanimivih presenečenj.

Program:

Petek, 28.07.2017 : Odprtje razstave fotografij Jake Bregarja s kulturnim programom.

Sobota, 29.07.2017 : Po maši v cerkvi sv. Ane koncert pevskega zbora , nato nastop Folklorne skupine France Marolt na Mestnem trgu.

Nedelja, 30.07.2017 : Ta dan bosta v cerkvi sv. Ane kar dve maši, na Mestnem trgu pa bogata sejemska ponudba obrtnikov in rokodelcev od blizu in daleč. V pestrem obsejemskem dogajanju pa bo nastopil mestni klicar, obiskala nas bo piranska gospoda in žužemberški vitezi, med obiskovalce se bodo pomešali konjeniki in konjske vprege, kulčarji, starodobni motorji in avtomobili. Na stojnicah boste med drugim videli predelavo lanu,, od tretja do predenja, čebelarsko društvo pa bo predstavilo kranjsko čebelo in delo čebelarjev. Tudi na najmlajše obiskovalce nismo pozabili. Kulinarična posebnost pa bodo polži.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …