Domov / Glasba / Kalamari z novim “NEW WAVE” singlom drvijo proti koncu plošče

Kalamari z novim “NEW WAVE” singlom drvijo proti koncu plošče

Primorci so ponovno presenetili z obarvano paleto glasbenih zvrsti njihovih pesmi v zadnjih dveh letih – tokrat single skladba “ME VČASIH PRIME” v značilnem Kalamarskem slogu, ampak v sveži “NEW WAVE” ritmični preobleki.

Po Aprilskem POP ROCK festivalu, kjer so predstavili pesem “Vrtiljak”, so se fantje odločili, da še pred koncem poletja poslušalcem namenijo novo skladbo, katera bo zapolnila zadnje številke vrstnega reda skladb na dolgo pričakovanem devetem studijskem albumu Kalamarov, kateri naj bi izšel v prvi polovici naslednjega leta. Obljubljajo vso mogočo raznovrstnost glasbenih zvrsti, kar so dokazali že s skladbami, nanizanimi v preteklih dobrih dveh letih. Na omenjem albumu bo tako moč slišatiritme in melodije za čisto vse glasbene sladokusce (razen Narodnozabavnih viž pravijo da ne bo) ; Pop, Cha cha, Mambo, Reggae, Pop rock, New wave, Synth rock, Shuffle…

Sveža melodijo so ustvarili prefinjeni “stari mački”; Danijel Mislej – Mef, kateri je poskrbel za besedilo, uglasbil je Franci Čelhar, pod priredbo pa se podpisuje  Matjaž Švagelj, ustanovni člani član Kalamarov ter kitarist, nastala pa je v Kraškem studiu.

“Brez terana in pršuta se na Krasu težko pesmi posnamejo” se večkrat pošali frontman in pevec Darjan Gržina, ki Matjažu veliko pomaga tudi pri obdelavi posnetkov. Po končanem delu ponavadi v poznih večernih urah, pa Kalamari zasluženo obiščejo kakšno od Kraških osmic, kjer se ob sproščenem pogovoru naužijejo dobrot Krasa.

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …