Domov / Lokalno / Na šentviški šoli je letošnje poletje gradbeno obarvano

Na šentviški šoli je letošnje poletje gradbeno obarvano

Letošnje šolske počitnice so na Osnovni šoli Ferda Vesela v Šentvidu pri Stični gradbeno obarvane. Po lanski prometni ureditvi cestne infrastrukture in polepšanju podpornega zidu z mozaiki, je Občina Ivančna Gorica v mesecu juniju v celoti prenovila tudi šolsko otroško igrišče, ki vse bolj postaja osrednji prostor za druženje krajanov Šentvida.

V teh dneh so izvajalci del začeli še s celovito prenovo stopnic – vhodov v šolske prostore in nadaljujejo s urejanjem zunanjega prostora za druženje, ki bo ob lepem vremenu primeren tudi za izvajanje pouka zunaj šolskih prostorov. V času počitnic bodo sanirana še streha na šoli in avtobusni postaji.

Učenci, starši in delavci šole bodo novo šolsko leto 2017/2018 pričeli v urejenih prostorih in v prijetnih šolskih zunanjih površinah. Po besedah ravnatelja šole Janeza Peterlina gre največja zahvala Občini Ivančna Gorica – občinskim svetnikom, občinski upravi in županu Dušanu Strnadu.

 

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …