Domov / Lokalno / ZPS opozarja na lažne akviziterje za menjavo dobavitelja energentov

ZPS opozarja na lažne akviziterje za menjavo dobavitelja energentov

Na Zvezo potrošnikov Slovenije (ZPS) se je obrnilo več potrošnikov, ki so jih terenski akviziterji z obrazložitvijo, da v imenu ZPS pomagajo potrošnikom do cenejše elektrike in plina, prepričali v podpis dokumentacije. Na ZPS poudarjajo, da nimajo terenskih sodelavcev in da je v akciji mogoče sodelovati izključno s prijavo prek spleta ali telefona.

Kot so sporočili iz zveze, od potrošnikov prejete informacije kažejo, da akviziterji nagovarjajo predvsem starejše ljudi, od njih zahtevajo račune in položnice za elektriko ter jih prepričujejo k podpisu dokumentacije. Ob tem poudarjajo, da je podpisano pogodbo mogoče preklicati. Pri pogodbah, sklenjenih zunaj poslovnih prostorov, imajo potrošniki pravico, da v roku 14 dni obvestijo podjetje, da od pogodbe odstopajo. Pri tem jim ni treba navesti razloga za odločitev. Odstop od pogodbe naj podjetju sporočijo pisno, tako da bodo imeli dokazilo, svetujejo na ZPS.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …