Domov / Glasba / Harmonika je že štirinajstič odmevala v Sobračah

Harmonika je že štirinajstič odmevala v Sobračah

V Sobračah je nedavno potekalo že 14. tradicionalno tekmovanje harmonikarjev, ki ga je priredilo tamkajšnje Prostovoljno gasilsko društvo Sobrače. Vse zbrane je nagovorila predsednica PGD Sobrače Helena Adamlje in vsem tekmovalcem zaželela veliko uspehov. Srečanja harmonikarjev se je udeležilo 29 tekmovalcev, med njimi dve dekleti.

Nastopili so v štirih starostnih kategorijah. Strokovno žirijo v sestavi Robert Kohek, Jure Pečjak in Marko Udovč je v tej kategoriji najbolj navdušila Danaja Grebenc, na drugo in tretje mesto sta se uvrstila Gašper Komac in Gašper Štajnar. V skupini od 13 do 19 let je bil najboljši Grega Skubic, za njim sta se uvrstila Matej Vidic in Miha Car. V skupini od 19 do 35 let je zmagal Uroš Bobnar, drugi je bil Simon Jere, tretja pa Lea Sluga. V skupini nad 35 let je zmagal Marjan Skubic, drugi je bil Vinko Jensterle, tretji pa Alojz Murgelj. Občinstvo je najbolj navdušil harmonikar iz Idrije Zlatko Mohorič in si tako priigral pokal občinstva.

About admin

Preverite tudi

Širitev šole na Igu v zaključni fazi

Gradnja prizidka k OŠ Ig se počasi zaključuje. Potekajo zaključna gradbeno obrtniška dela: slikopleskarska, keramičarska …