Domov / Lokalno / Župan občine Dobrepolje Janez Pavlin o novih projektih

Župan občine Dobrepolje Janez Pavlin o novih projektih

V sredo, 16. avgusta smo v oddaji  “Z ŽUPANOM OB KAVI” na Radiu Zeleni val, gostili župana občine Dobrepolje, Janeza Pavlina. Iz prve roke ste lahko izvedeli, kaj se novega in zanimivega, ter pomembnega dogaja v občini Dobrepolje, kakšni so načrti v bližnji prihodnosti in kakšni izzivi jih v občini še čakajo. Kar nekaj projektov je v teku in v načrtih.

Medobčinski kohezijski projekt suhokrajnske vodooskrbe, katerega so začeli pred slabim letom, je prek polovice in v občini Dobrepolje se lahko nadejajo novega sistema vodooskrbe, ki je v teh krajih nujno potreben in življenskega, ter tudi gospodarskega pomena. Prihodnje leto se bodo lahko, septembra veselili obnovljenega vrtca, ki bo lahko sprejel tudi nekaj več malčkov. Pravtako je v izgradnji nova, okolju prijazna kotolvnica, ki bo lahko v prihodnje ogrevala tudi kakšen dodaten objekt. Kotlovnica bo predvsem varčnješa. Najbolj se v občini Dobrepolje veselijo polaganja novih optičnih napeljav, ki so dandanes že praktično nepogrešljive. V izgradnji je tudi obrtna cona, ki bo omogočila nova delovna mesta, ter širitev, modernizacijo in prihod novih vlaganj v malo gospodarstvo. Prenovili bodo tudi peron v Vidmu, ki bo del projekta obnove želežniške proge na relaciji Grosuplje – Kočevje.

 

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …