Domov / Lokalno / Ivančna Gorica se ponaša kar s šestimi zmagovalci državnega pokala v motokrosu

Ivančna Gorica se ponaša kar s šestimi zmagovalci državnega pokala v motokrosu

Minulo nedeljo je v Šentvidu pri Stični potekal dirkaški spektakel, ki so ga na motokros progi v Dolini pod Kalom pripravili prizadevni člani AMD Šentvid pri Stični. Finalna dirka državnega prvenstva v motokrosu je okronala nove državne prvake, kar šest naslovov pa so letos osvojili člani AMD Šentvid pri Stični in MK Fire Group, ki delujejo v občini Ivančna Gorica.

Luka Kutnar si je v letošnji sezoni privozil prvi, težko pričakovani naslov državnega prvaka in to v elitni kategoriji Open. V nedeljo je sicer moral priznati premoč Timu Gajserju. Z zmago so se novega naslova državnega prvaka veselili tudi Jaka Peklaj, Gal Hauptman in Jan Pancar, vsi člani AMD Šentvid pri Stični. Za Jaka in Gala je to drugi naslov, za Jana že šesti. Do uspeha kariere je že pred nedeljsko dirko prišel tudi Matevž Robek in še en domačin, Borut Koščak (AMD Šentvid pri Stični), ki je osvojil drugi naslov med veterani nad 40 let.

Na otvoritveni svečanosti je tekmovalce in gledalce nagovoril s spodbudnimi besedami tudi župan Dušan Strnad. AMD Šentvid pri Stični in ekipa Tima Gajserja GT243 sta tudi letos prepoznala stisko nekaterih v lokalnem okolju. Tako je predsednik AMD Šentvid pri Stični Matej Šteh, ob tej priložnosti predal vrednostni bon družini Kutnar iz Temenice, Tim Gajser pa Porodnišnici Maribor – porodniškem oddelku.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …