Domov / Lokalno / Potekala je 22. redna seja Občinskega sveta Občine Ivančna Gorica
OIG

Potekala je 22. redna seja Občinskega sveta Občine Ivančna Gorica

V sredo 4. oktobra je v Ivančni Gorici potekala 22. redna seja Občinskega sveta OIG na kateri so svetnikom predstavili rezultate investicij v energetsko sanacijo javnih objektov, ki so bile izvedene v času šolskih počitnic. V Višnji Gori je zgrajen prizidek k šoli in obnovljen stari del vrtca, v Stični in na Muljavi sta sanirani podružnični šoli, na šoli v Ambrusu pa sanacijska dela zaradi hudih poškodb na objektu še potekajo. Pripravljena sta projekta izgradnje vodovoda in kanalizacije in kanalizacijskih zaključkov na Polževski planoti.

Medobčinski razvojni center uspešno načrtuje nove trajnostne projekte, ki čezmejno povezujejo občine Grosuplje, Ivančna Gorica in Trebnje tudi s hrvaškim partnerskim mestom Ivanec. Cilj je pritegniti turiste vseh vrst iz obeh glavnih mest, od individualnih obiskov, do izobraževalnega turizem za šole. V tem sklopu izstopajo načrtovana obnova in modernizacija Jurčičeve domačije, izobraževanje turističnih delavcev in strokovna konferenca na temo literarnega turizma.

Občinskemu svetu je bil predstavljen tudi potek projekt, ki bo naslednje leto 18. maja Podsmreko utrdil kot »rojstni kraj« svetovno znane kranjske čebele. Čebelarska družina Roschüt iz 19.ga stoletja je najbolj zaslužna za prepoznavnost, ugled in razširjenost kranjske čebele in kulturne dediščine, ki jo simbolno nosi ta cvetoljubka. Naslednje leto OIG s podporo Čebelarske zveze Slovenije kranjski čebeli načrtujejo obeležje v Višnji Gori, obnovo njenega starega mestnega jedra in moderen muzej, ki bo staro šolo preobrazil v Hišo kranjske čebele. Generalna skupščina Združenih narodov je namreč tik pred tem, da potrdi svetovni dan čebel, ki se bo prvič praznoval ravno drugo leto v Višnji Gori, zato je na odkritje obeležja zaželena svetovna strokovna javnost.

Odobreno je gradbeno dovoljenje za daljnovod Trebnje – Ivančna Gorica, v slednjo prihaja Elektro Ljubljana, kar je dobra novica za vlagatelje in gospodarstvo. Sprejet je bil rebalans proračuna, cena kubičnega metra vode za Krajevno skupnost Višnja gora, predlog Odloka o pokopališkem redu in 24-urne dežurne javne pogrebne službe pa čaka javna obravnava 25. oktobra na naslednji seji OIG.

AAK

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …