Domov / Glasba / Med MTV nominiranci tudi slovenski band Koala Voice

Med MTV nominiranci tudi slovenski band Koala Voice

Letošnja nomincija za evropsko glasbeno nagrado MTV je doletela tudi slovensko glasbeno četverico iz Kisovca po imenu Koala Voice (Koalji glas, op.p.) v kategoriji MTV Best Adria Act.

“Hvala ekipama Virtual Era in Warehouse Collective, ki sta z nami ustvarili videospota za Strangers’ Tides in Vede premikanja, saj sta oba pritegnila največ pozornosti v tujini. Vse to je najboljši intro za koncert v Cvetličarni in vse je del tovarne oblakov,” so ob nominaciji sporočili Koala Voice.

Že nominacija je velik uspeh, še posebno za tako mlado zasedbo. Zasavski Koala Voice tvorijo Domen Don Holc (kitara), Manca Trampuš (kitara, vokal), Miha Prašnikar (bobni) in Tilen Prašnikar (bas).

Svojo glasbo mešajo z glasbo, ki jo radi poslušajo, preizkušajo nove načine, besedil se lotevajo poetično medtem ko melodijo delajo iz občutenega. Žanrsko jih ljudje uvrščajo vse od modernega popa, indie alternative, rocka 70., progresije, odvisno od tega kar pač v danem trenutku vsak posamezni poslušalec vidi, sliši, začuti.  Koncertirati so pričeli novembra 2012 in od takrat naprej so izredno aktivni. Poleg manjših klubskih koncertov so nastopili na Vičstocku 2013Rock Otočcu 2013, zabeležili zmago na Festivalu Vizije 2014 ter zmago na Špil ligi 2014. Predstavili so se tudi na odprtju sezone Kina Šiške, kjer so nastopili na velikem odru. Zadnja tura po Sloveniji se je zgodila v sklopu Klubskega Maratona 2014. Datum izdaje prvega albuma z imenom Kangaroo’s a Neighbour je 6.2.2015.V avgustu so zaključili s snemanjem prvenca pod taktirko Petra Dekleve, istočasno pa jih je Si.mobil povabil, da posodijo komad Go Disco, Go za njihovo reklamo – Orto gigastic. Reklama jim je do sedaj dodatno prispevala k njihovi večji prepoznavnosti med širšim občinstvom vseh žanrov. Pesem z lahkotno melodijo in prepoznavnim napevom gre hitro v uho, gledalci pa komad dobro poznajo in odzivi so bili do sedaj pozitivni.

Slovenska indierock skupina se trenutno pripravlja na izid svojega drugega studijskega albuma z naslovom Wolkenfabrik, ki ga bo 26. oktobra predstavila na promocijskem koncertu v ljubljanski Cvetličarni.

 

Barbara Pirh

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …