Domov / Lokalno / Radio Zeleni val podpira dobrodelno akcijo “Podari svoj par”

Radio Zeleni val podpira dobrodelno akcijo “Podari svoj par”

V Alpini v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije že drugo sezono zapored organizirajo dobrodelno akcijo zbiranja tople  jesenske in zimske obutve za slovenske družine. Akcija bo v podpori ambasadorjev  biatlonca  Klemna Bauerja in Miss Slovenije Maje Zupan potekala v mesecu oktobru, v vseh prodajalnah Alpina po Sloveniji, akcijo pa podpira tudi radio Zeleni val. 

Dobrodelna dražba
Za akcijo Podari svoj par  so svoj par vrhunskih tekmovalnih čevljev Alpina že prispevali najuspešnejši slovenski biatlonci Klemen Bauer, Jakov Fak in Teja Gregorin. 

Odločili so se, da čevlje namenijo za dobrodelno dražbo, ki jo v sodelovanju z Alpino in Združenjem neodvisnih radiev organizira Zveza prijateljev mladine Slovenije. Zbrana vsota bo namenjena financiranju štipendijskega sklada ZPMS. Sklad je namenjen štipendiranju srednješolcev iz socialno šibkejšega okolja. Zbrane štipendije bodo mladostnikom omogočile brezskrbno šolanje na izbrani srednji šoli.

Izklicna cena za vsak par je 120€, kolikor znaša mesečna štipendija za enega mladostnika (štipendija za enega srednješolca za celo šolsko leto znaša 1.200€). Znesek se lahko zvišuje za najmanj 30€.  Ponudbe boste lahko oddali  za vsak par čevljev posebej, vsak dan, me 2. in 5. oktobrom med 9. in 18. uro, prek telefonske številke 080 9880. Po 18. uri lahko dražitelji svoje zneske sporočite na elektronski naslov drazba@zpms.si.

PODROBNOSTI O POTEKU DRAŽBE NA ZPMS >> 

Bližajo se hladnejši dnevi, ko bomo kupovali nova, topla oblačila in izbirali med čevlji iz nove kolekcije.  Bolnim, brezposelnim, družinam z nizkimi dohodki pa bo priprava na zimo velik zalogaj. »V Alpini tudi v letošnjem letu opažamo veliko povpraševanje posameznikov, družin  in slovenskih dobrodelnih organizacij po brezplačni obutvi,« ugotavljajo v službi za odnose z javnostmi. “Odločili smo se, da družinam pomagamo zagotoviti toplo obutev za vse družinske člane, zato bomo v ta namen prispevali tristo parov tople obutve iz prodajnega programa Alpine,” še dodajajo. Hkrati pa k sodelovanju vabimo tudi vse, ki so pripravljeni pomagati.  Skoraj vsak izmed nas ima doma kakšen par čevljev, ki mu je premajhen, prevelik, ali mu enostavno ni všeč. In zakaj bi čevlji romali v smeti, če jih nekdo zelo potrebuje?

Zbirajo rabljeno, a še uporabno toplo obutev
Pridružite se dobrodelni akciji zbiranja obutve.  Zbirajo rabljeno, a še uporabno otroško, moško in žensko obutev, primerno za jesen in zimo. Obutev lahko prinesete v katerokoli prodajalno Alpina, najkasneje do 31. 10. 2017. Vso zbrano obutev bomo v tovarni Alpina očistili in popravili, če bo to potrebno.

Posamezniki in družine, ki potrebujete obutev, se lahko za pomoč vpišete v spletni obrazec spletni strani ZPMS: http://www.zpms.si/programi-in-projekti/socialni-in-humanitarni-programi/podari-svoj-par/.

Alpina podarja 300 parov čevljev
Družinam v stiski podarjajo 300 parov novih toplih čevljev iz prodajnega programa. Vso zbrano obutev bodo ob pomoči Zveze prijateljev mladine Slovenije predali članicam ZPMS – društvom in zvezam iz celotne Slovenije na zaključnem dogodku na sedežu podjetja v Žireh.

Zveza prijateljev mladine Slovenije bo s svojimi članicami  poskrbela, da bo obutev prišla v prave družine in k posameznikom, ki potrebujejo pomoč.

Lepo vabljeni, da se pridružite dobrodelni akciji zbiranja obutve “PODARI SVOJ PAR”.

 

Barbara Pirh

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …