Domov / Lokalno / Vabljeni na otvoritev novega avtocestnega odseka

Vabljeni na otvoritev novega avtocestnega odseka

Občina Grosuplje, temu pa se pridružuje tudi radio Zeleni val, vabi na odprtje priključka Šmarje-Sap, ki bo v četrtek, 12. oktobra 2017, ob 16. uri na priključku Šmarje-Sap. Zbrane bodo nagovorili minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, predsednik uprave DARS d.d. dr. Tomaž Vidic in župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič.

Priključek Šmarje – Sap je del odseka Malence – Šmarje – Sap, ki je pred 25 leti povezal že zgrajeno južno ljubljansko obvoznico z odsekom Šmarje – Sap – Višnja Gora. Šest kilometrov dolg odsek se začne v Malencah, kjer je bil zgrajen del bodočega razcepa proti vzhodnemu delu avtocestnega obroča okrog Ljubljane, nadaljuje se z dvocevnim predorom Debeli hrib, nadaljnja dva kilometra poteka po pobočju Golovca, ki je prekinjeno z dolinama Lavrice in Bajerke, kjer preko visokega nasipa doseže 50 metrov globok vkop Lisičje. Pri vasi Reber prečka dolino, železniško progo in regionalno cesto z viaduktom Reber ter neposredno za njim z dvocevnim predorom Mali vrh doseže naselje Šmarje – Sap. V Šmarju – Sapu je bilo do sedaj možno na avtocesto dostopati le v smeri Novega mesta, z novim priključkom pa bo možen uvoz in izvoz na avtocesto v obe smeri.

Priključek bo zagotovo prinesel veliko dobrega, predvsem pa manj prometnih zamaškov in posledično bolj pretočen promet.

 

Barbara Pirh

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …