Domov / Lokalno / Srečanje Krajevne organizacije Rdečega križa Ivančna Gorica

Srečanje Krajevne organizacije Rdečega križa Ivančna Gorica

V soboto, 7. oktobra, je v strelski koči Ivančna Gorica potekalo tradicionalno osmo srečanje starejših, bolnih in invalidnih članov Krajevne organizacije Rdečega križa Ivančna Gorica. Vabilu se je z veseljem odzval tudi podžupan občine Ivančna Gorica gospod Tomaž Smole.

Navzoče je najprej pozdravil predsednik Krajevne organizacije Rdečega križa Ivančna Gorica Uroš Kastrevc, ki se je prisotnim zahvalil za udeležbo in jim zaželel prijetno druženje. Člani KORK Ivančna Gorica so bili veseli, da se je srečanja udeležil tudi podžupan Tomaž Smole, ki je navzoče nagovoril v imenu občine Ivančna Gorice ter poudaril prizadevnost organizatorja o skrbi za starejše. V imenu Rdečega križa Slovenije – OZ Grosuplje je zbrane pozdravil predsednik Franc Horvat.

Dogodek so z nekaj zapetimi pesmimi popestrili učenci Osnove šole Stična, ki obiskujejo šolski krožek rdečega križa. Zbranim so povedali, da se pri pouku spoznavajo z različnimi osnovami prve pomoči in postopki oživljanja.

Med prijetnim druženjem so si člani ob slovesu obljubili, da se drugo leto, še v večjem številu, zopet srečajo.

 

Barbara Pirh

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …