Domov / Lokalno / MEDNARODNO SREČANJE KOORDINATORJEV ERASMUS+ PROJEKTA B.L.O.S.S.O.M.

MEDNARODNO SREČANJE KOORDINATORJEV ERASMUS+ PROJEKTA B.L.O.S.S.O.M.

Osnovna šola Brinje Grosuplje je od ponedeljka, 9. oktobra 2017, do petka, 14. oktobra 2017, gostila mednarodno srečanje koordinatorjev Erasmus+ projekta BLOSSOM. Srečanja se je tako udeležilo 15 učiteljev iz petih držav, ki z njimi v mednarodnem projektu B.L.O.S.S.O.M. sodelujejo že tretje leto, torej iz Latvije, Grčije, Italije, Walesa in Norveške, z namenom da naredijo evalvacijo projekta in se dogovorijo glede sodelovanja v prihodnje.

V petek, 13. oktobra 2017, so učenci Podružnične osnovne šole Polica za gostujoče učitelje pripravili zaključno prireditev.

»Mi smo učenci Podružnične osnovne šole Polica. Na šoli nas je skoraj 100. Šolo obiskujejo učenci sedmih različnih narodnosti. Letos smo pri projektu z naslovom »Ko se razumemo, je življenje lepše« spoznavali materine jezike naših sošolcev. Srečanje z drugačnostjo nas ne ogroža, ampak bogati naše življenje in delo. Radi se družimo, ustvarjamo, pomagamo drug drugemu in se skupaj učimo,« so se uvodoma predstavili učenci šole in jim zaupali, da so srečni, ker imajo čudovito novo šolo.

Imajo veliko telovadnico, zelo lepo jedilnico, garderobne omarice, lepo knjižnico in res veliko prostora. Radi igrajo košarko, nogomet in druge igre z žogo. Igrišče jih združuje in povezuje. Spremljajo dosežke uspešnih slovenskih športnikov in se učijo, kako pomembno je sodelovanje in sledenje svojim ciljem. Sodelujejo na natečajih, v projektih in v različnih akcijah, na tekmovanjih in na prireditvah. Radi igrajo, pojejo in plešejo, še posebej kadar zaigrata Maj in Klemen.

In res so prireditev obogatili z glasbo, petjem in plesom, gostujoče učitelje pa povabili, da jim tudi oni zaupajo kaj lepega in zanimivega o sebi, šoli in o državi, iz katere prihajajo. Kaj vse so jim povedali, si lahko pogledamo v spodnjem video posnetku Braneta Petroviča.

So pa ob tej priložnosti učitelje iz Latvije, Grčije, Italije, Walesa in Norveške nagovorili tudi vodja Medobčinskega razvojnega centra občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Trebnje Jasmina Selan, vodja Podružnične osnovne šole Polica Marija Podvršič in ravnateljica Osnovne šole Brinje Grosuplje Natalija Kotar.

Vodja MRC-ja Jasmina Selan jim je v imenu župana dr. Petra Verliča izrekla prijetno dobrodošlico v naši občini in jih povabila, da si ob obisku naše občine, v kolikor še niso uspeli, ogledajo tudi katero izmed naših lepih turističnih znamenitosti, Županovo jamo, Tabor nad Cerovim, Krajinski park Radensko polje ali pa Magdalensko goro. Povedala pa je še, da je eden izmed ciljev, ki jih Občina Grosuplje zasleduje v svoji strategiji, da smo globalna občina, zato nas še toliko bolj veseli, da se tudi učitelji v naših osnovnih šolah vključujejo v evropske projekte. Veliko veselja in uspeha pri takšnih projektih je vsem zaželela tudi v prihodnje.

Vodja POŠ Polica Marija Podvršič je gostujočim učiteljem povedala, da so prvi učitelji iz drugih evropskih držav, ki so obiskali to podružnično šolo in jim zaželela, da tako iz šole kot tudi iz Slovenije odnesejo domov v svoje domovine čim več lepih spominov in vtisov.

Ravnateljica Natalija Kotar pa se je vsem sodelujočim učiteljem v projektu zahvalila za vse delo, ideje, v takšen mednarodni projekt je namreč potrebno vložiti res veliko ur svojega prostega časa. Ob tem je izpostavila pomembne stvari, ki naj jih pri svojem delu nikoli ne pozabijo. To so prijateljstvo, razumevanje in povezovanje z različnimi državami. »To ohranimo v svojem srcu,« je še dejala.

Več o dogajanju v celotnem tednu pa si lahko preberemo na spletni strani OŠ Brinje Grosuplje: Mednarodno srečanje koordinatorjev Erasmus+ projekta B.L.O.S.S.O.M.

 

Barbara Pirh

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …