Domov / Lokalno / Občina Grosuplje podprla dobrodelno tekaško akcijo Mali koraki za VELIK CILJ

Občina Grosuplje podprla dobrodelno tekaško akcijo Mali koraki za VELIK CILJ

Letos mineva pravljičnih 7 let, odkar je Kanal A s pobudnikom Janom Goljo aktiviral športne navdušence PRO PLUS in z njimi pretekel Slovenijo v akciji Mali koraki za VELIK CILJ. Akcija je iz leta v leto rasla, osrečevala srca najšibkejših in prerasla v najpomembnejši družbeno koristni projekt medijske hiše PRO PLUS.

Letos se zbira denar za Hišo zavetja Palčica v Grosupljem, ki skrbi za varno zavetje naših najmlajših. V njej bivajo otroci do šestega leta starosti, ki so v domačem okolju ogroženi ali žrtve zlorab.

V petek, 13. oktobra 2017, se je 63 kilometrov dolga trasa teka pričela v Grosupljem, nadaljevali so skozi Krko v Žužemberk, čez Dolenjske Toplice v Novo mesto, končni cilj pa je bil Otočec.

Tudi nekateri od zaposlenih na občinski upravi Grosuplje so se odločili sodelovati v dobrodelni akciji »Mali koraki za VELIK CILJ« in z njihovo udeležbo na dobrodelnem teku pomagati našim najmlajšim.

Zjutraj so se tekači zbrali pred Hišo zavetja PALČICA v Grosupljem pri Mercator centru in od tam krenili na pot. Tekli so tudi mimo občinske hiše, kjer jih je pričakal in pozdravil župan dr. Peter Verlič z ostalimi sodelavci iz občinske uprave.

 

Barbara Pirh

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …