Domov / Lokalno / Odprtje novih poslovnih prostorov podjetja Cookinox v Ivančni Gorici

Odprtje novih poslovnih prostorov podjetja Cookinox v Ivančni Gorici

»Za podjetje Cookinox, vse zaposlene in tudi ožje družinske člane, je to velik praznik, prelomnica kakršna se zgodi le redko«, je na slovesnem odprtju novozgrajenih poslovno-proizvodnih prostorov v Ivančni Gorici zbrane nagovoril direktor Cookinox-a, Tomaž Škrjanec. Podjetje je na svečanem odprtju v torek, 17. oktobra 2017, obeležilo tudi jubilejno 50-obletnico obstoja podjetja.

Zgodovina podjetja Cookinox je zgodba o uspešnem podjetniku Alojzu Predaliču, ki je že pred pol stoletja v domači obrtni delavnici prvič zagnal stroje za proizvodnjo gostinske opreme. Uspeh družinskega podjetja Cookinox danes zapisuje že tretja generacija. Podjetje je prvi razcvet doživelo, ko so iz delavnice na tržišče poslali prve konvekcijske peči, ki so takrat predstavljale pravo revolucijo v gostinski, slaščičarski in tudi pekarski panogi. Predaličev vnuk Tomaž Škrjanec je na otvoritvi zbranim dejal, da je podjetje danes opremljeno z najsodobnejšimi stroji za preoblikovanje pločevine, kar omogoča doseganje maksimalne produktivnosti in visoke stopnje fleksibilnosti, katera je za sedanji način poslovanja izrednega pomena. Podjetje je pretežno izvozno naravnano, saj se lahko pohvalijo s kar 90% izvozom na zahtevne tuje trge, kot so avstrijsko, nemško, švicarsko in belgijsko tržišče. Sodobno opremljena proizvodnja ter preboj na nove trge, sta posledično privedla do naglega povečanje obsega poslovanja, le-ta pa v nadaljevanju do potrebe po širitvi današnje »ivanške lepotice«, kot jo je poimenoval ob odprtju novih poslovno-proizvodnih prostorov. Podjetje danes šteje skoraj trideset zaposlenih, proizvodnjo na 4500 kvadratnih metrov pa so v Ivančni Gorici povečali za štirikrat.

Otvoritve so se udeležili tudi številni gostje, izvajalci del, poslovni partnerji, župan Dušan Strnad, podžupan Tomaž Smole in poslanec Državnega zbora Janez Janša. Kot je dejal Janša se Slovenija z razvitim svetom v marsičem še ne more primerjati, v nekaterih stvareh se pa lahko. To pa so zdrava družinska podjetja, ki so dobesedno zrastla iz domačih delavnic in danes delajo, gospodarijo, ustvarjajo in jo poslujejo tisti, ki so nekoč pometali delavnico. Tako je bilo tudi z zdajšnjim direktorjem Tomažem, ki danes uspešno vodi podjetje, je še dodal Janša.

Župan Dušan Strnad je v nagovoru čestital podjetniku Škrjancu, ki se je v teh gospodarskih razmerah odločil za takšno investicijo in mu zaželel obilo poslovnih uspehov tudi v bodoče. »Vsi smo zelo veseli. Na kratek rok pomeni to nekaj novih delovnih mest, na dolgi rok pa, da je Občina Ivančna Gorica prijazna podjetnikom in da bo to podjetje prispevalo k skupni podjetniški klimi. Dokaz, da se podjetja odločajo za poslovanje v Ivančni Gorici, je prav zagotovo strateška lokacija in dobra infrastrukturna povezava do večjih mest. Vse te prednosti so g. Škrjanca in sodelavce prepričale za odločitev selitve podjetja iz sosednje občine Grosuplje v ivanško industrijsko cono«. V nadaljevanju je prisotnim še povedal, da sloganu občine Prijetno domače občani sledijo in s tem se Ivančna Gorica strmo vzpenja po lestvici najbolj razvitih občin v Sloveniji. K temu cilju bo zagotovo prispevalo tudi podjetje Cookinox. Ob tej priložnosti je župan direktorju izročil spominski kovanec Prijetno domače, ki bo zagotovo našel primerno mesto v njegovi pisarni.

Kaj sta trdo delo in odrekanje in kaj pomeni biti del odlične tradicije, pa je zbranimi povedal poseben gost, kuharski mojster, spreten gostinec, medijski človek in sodnik v oddaji Master Chef, Luka Jezeršek. Naj omenimo, da je podjetje Cookinox opremilo kuhinje v vseh sezonah šova Gostilna išče šefa.

Za glasbeno popestritev je poskrbela petčlanska zasedba skupine Bassless, ki jo združuje ljubezen do glasbe in skupnega ustvarjanja. Program je povezoval Boštjan Romih.

V znak zahvale je staršema Antonu in Tatjani Škrjanec ter dedu Alojzu Predaliču izročil spominsko darilo, na katero je danes izjemno ponosen – arhitekturno sliko stavbe.

 

 

Barbara Pirh

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …