Domov / Lokalno / PRIJETNO IN DOMAČE JE BILO KLEPETATI Z ŽUPANOM OBČINE IVANČNA GORICA

PRIJETNO IN DOMAČE JE BILO KLEPETATI Z ŽUPANOM OBČINE IVANČNA GORICA

Sredino jutro nam je popestril župan Občine Ivančna Gorica, Dušan Strnad. Prijetno je bilo poklepetati z njim o preteklih in aktualnih projektih ter tistih, ki šele prihajajo.

Občina Ivančna Gorica se ponaša z nazivom »Planetu prijazna občina«. Za pridobitev le tega ni dovolj le nekaj birokratskih korakov, za to so zaslužni tudi občani in občanke, ki se z vsakim dnem trudijo, da se vsakdo, ki jo obišče, počuti »Prijetno domače«. Prijetne domačnosti v tej občini res ne manjka, ne glede kam stopimo, v vaško gostilno ali uradno ustanovo.

Pogovor je med drugim tekel o medobčinskem razvojnem centru občin Grosuplje, Ivančna Gorica in Trebnje, ki je skupni projekt organ treh občin.Center spremlja razpise s področij gospodarskih in negospodarskih javnih služb, urejanja prostora ter varovanja okolja. S projekti kandidira na razpisih za evropska sredstva, sredstva ministrstev države Slovenije in drugih ustanov in še marsikaj drugega. Sodelovanje občin je izrednega pomena tudi za razvoj regije.
Ivančna Gorica nima zgolj bogate kulturne dediščine državnega pomena, temveč tudi zdravo gospodarstvo, veliko podporo občine imajo tudi podjetniki, ki k vam prihajajo in nenazadnje odpirajo tudi nova delovna mesta v občini. Pred kratkim ste z odprtimi rokami sprejeli družinsko podjetje Cookinox, ki je preselilo proizvodnjo iz občine Grosuplje.
Podpirajo tako izkušene podjetnike kot tudi tiste, ki se za podjetništvo komaj odločajo. Pred kratkim so podprli tudi Vseslovenski sejem na Dolenjskem, ki sta ga organizirala Joško Kepa in Rado Mulej na posestvu Pri Japu.

Občani in občanke pa so se pred kratkim razveselili tudi novih avtobusnih postajališč, ki jim bodo omogočala tudi udobnejše čakanje. To pa je šele začetek, prihajajo še dodatna. Le te lahko pričakujemo že kmalu. Nekateri se radi vozijo, drugi več časa preživijo kar na lastnih nogah in veliko časa posvetijo športu, rekreativnemu ali profesionalnemu. V ivanški občini imajo odlične športnike, tudi rokometni klub, na prav vsakega pa je župan izredno ponosen.

Že tradicionalno Občina organizira Županov turnir v košarki in tudi letos je bil obisk odličen. Župan na sproščen in aktiven način poveže občane in občanke vseh starosti.

Ivančna Gorica je občina, ki privabi tudi veliko turistov in trudijo se, da se vsakdo v njej počuti »Prijetno domače«. Pred kratkim je ravno Zavod Prijetno domače gostoval na gospodarskem sejmu v Varaždinu in odlično predstavil ivanško občino.

Župan občine Ivanča Gorica je ponosen na stare, aktualne in prihodnje projekte in še naprej se bo trudil, da se bo vsakdo v ivanški občini počutil prijeto in domače.

 

Barbara Pirh

 

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …