Domov / Slovenija/Svet / BO V SOBOTO STRAČANEK PONOVNO UBRANIL NASLOV EVROPSKEGA PRVAKA V KICKBOKSU?
Foto: Matej Leskovšek

BO V SOBOTO STRAČANEK PONOVNO UBRANIL NASLOV EVROPSKEGA PRVAKA V KICKBOKSU?

Gregor Stračanek, aktualni evropski prvak v Full Contactu (WAKO PRO, kategorija -69,100 kg) bo to soboto, 28.10., v Draš centru v Mariboru branil pas evropskega kickboks prvaka.

 Nasprotnik Mariborčana bo tokrat izkušeni Nickolaj Vinogradov Christensen iz Danske. Gregor bi se moral z Dancem spopasti že lani, vendar je borba zaradi poškodbe Christensena padla v vodo. Zdaj je borba potrjena iz obeh strani in pričakuje se trd boj za evropsko krono.

 

Gregor je naslov evropskega prvaka osvojil 11.4.2015 v Mariboru. V dvorani Tabor je takrat premagal Italijana Alessandra Patrignania. Leto in pol kasneje, 24.9.2016, pa mu je prav tako v Mariboru nasproti stal Poljak Jakub Pokusa. Tudi v tej borbi je bil boljši Stračanek.

Večer kickboksa bodo dopolnile še 4 predborbe, v katerih se bodo pomerili nekateri ostali naši odlični kickboks tekmovalci: David Žibrat (light contact), Nejc Gazvoda (light contact), Paul Kop (full contact), Alex Stračanek (full contact).

Dogodek bo poseben tudi zato, ker bo na njem svojo profesionalno športno pot sklenil Grega Rudolf, Mariborčan, ki je v svoji karieri zabeležil izjemne uspehe v Taekwondoju in  Kickboksu: enkrat svetovni prvak, enkrat svetovni podprvak, dvakrat evropski prvak, trikrat podprvak Evrope.

Držimo pesti za Gregorja in ostale naše borce!

 

 

Barbara Pirh

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …