Domov / Glasba / HELENA BLAGNE SE VRAČA V VELIKEM SLOGU

HELENA BLAGNE SE VRAČA V VELIKEM SLOGU

Ljubljenka slovenskih src, Helena Blagne, se z zvezdniško avtorsko zasedbo vrača z novo skladbo TI BOŠ VEDNO PRVI. Besedilo je napisal Drago Mislej -Mef, eden najbolj plodnih avtorjev slovenske popularne  glasbe in letošnji dobitnik velike nagrade Franeta Miličinskega –Ježka.

 

Za glasbeni podpis je zaslužen najbolj uspešen glasbeni producent Raay, ki ni osvojil le slovenskega ampak tudi svetovne trge.

Skladba napoveduje težko pričakovani album, ki bo izšel naslednje leto.

Helena se na radijske frekvence vrača s pesmijo o brezpogojni ljubezni. Skladba govori o odhajanju in vračanju, o varnem pristanu, ki ga ljubljeni osebi nudimo, ne glede na vse, in v katerega se lahko vedno vrne, tam pa bo jo bo čakala toplina prave ljubezni. Čustvena interpretacija Heleninega enkratnega vokala, ko prepeva »Naj bo dan, naj bo noč, vedno bova tu midva. Še ko mene več ne bo, ko postala bom nebo, ti boš vedno prvi,« bo poslušalcem potrkala na srce in zagotovo izvabila kakšno solzo.

 

V skladbi “Ti boš vedno prvi”, je po dolgem času čutiti interpretacijo, ki prihaja iz moje značilne čutnosti. Skladba je nedvomno ena lepših v moji karieri, prepričana sem, da se bo močno usidrala v srca slovenskih poslušalcev’, je zadovoljna Helena.

Besedilo je prva dama slovenske glasbe zaupala legendarnemu avtorju Dragu Misleju – MEFu, pod glasbo pa se podpisuje eden najbolj produktivnih in zagotovo najbolj talentiranih slovenskih avtorjev, Raayu.

Skladba TI BOŠ VEDNO PRVI je premiero doživela na večeru MISS UNIVERSE, sedaj pa Helenini oboževalci že nestrpno čakajo, da jo bodo lahko slišali tudi na radijskih postajah.

 

Helena je navdušena nad sodelovanjem z Raayem:

Krasno je sodelovati s tako nadarjenim glasbenikom kot je Raay. Natančen in profesionalen, dobro ve kaj hoče in pričakuje od pevca in kar je zelo pomembno – iz izvajalca potegne tisto najboljše’

 

Helena o Mefu, ki je v pesmi pustil nezgrešljivi avtorski pečat:

‘Mef je nedvomno eden najboljših piscev besedil, piše jih z občutkom in neposredno. Ustvaril je čudovit tekst, meni pisan na kožo.

 

Drago Mislej -Mef  je s Heleno Blagne  sodeloval prvič in je nad čustveno interpreacijo besedila, v katerem se najde vsak, navdušen:

 ‘Helena je tako dobro in prepričljivo odpela ‘Ti boš vedno prvi’, da se celo meni, ki sem to napisal, zdi, da to pripoveduje prav meni.’

 

Raay je na sodelovanje s Heleno izjemno ponosen: “Sodelovati s Heleno ob njenem come-backu, je bil velik izziv, predvsem zato, ker sem želel kot producent in avtor v Heleni poiskati tisti del njenega pevskega in glasbenega ustvarjanja, ki je navduševal in katapultiral Heleno kot glasbeno izvajalko v zgodovino in na vrh. Mislim, da nam je uspelo… To, da pa je pesem, ki govori o brezpogojni ljubezni, s katero se lahko tudi sam, kot starš, poistovetim, pa je še jagoda na smetani. Ti boš vedno prvi, je ena tistih balad v mojem ustvarjanju, na katero  sem izjemno ponosen.

 

 Prihajajoči album bo naslednje leto obeležil 30. obletnico Helenine pevske kariere. Oboževalci Helene in njene glasbe se bodo tako razveselili dolgo pričakovane nove izdaje, saj so na njen novi studijski album čakali kar deset let, odkar je izšel album »Reci mi« (2008). Sicer pa je Helena v svoji občudovanja vredni karieri do sedaj izdala že obsežen opus dvajsetih albumov:

 

10 izbranih (Dallas / 2011), Reci mi (Dallas / 2008), Helenin dnevnik (Dallas / 2005), HEL 1 (Dallas / 2004), Za vedno ženska (Dallas / 2002), Nihče ne ljubi kot Slovenec (Dallas / 2001), Srebrna reka (Dallas / 2000), Duša in srce (Dallas / 1999), Moj dom (ZKP / 1993), Helena za vas (Dallas / 1998), Primadona (Dallas / 1997), Helena (ZKP / 1996), Helena in Nace (ZKP / 1996), Nedotaknjena (ZKP / 1995), Helena Blagne – Najlepše pesmi (ZKP / 1994), Nocoj (ZKP / 1993), Prijatelja za vedno (ZKP / 1993), Adijo, piši mi (ZKP / 1990), Vrniva se na najino obalo (ZKP / 1990), Voljela sam, voljela (Jugoton / 1989)

 

Barbara Pirh

 

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …