Domov / Slovenija/Svet / VROČ BOJ ZA NASLOV EVROPSKEGA PRVAKA V KICKBOKSU
Foto: Anja Geč

VROČ BOJ ZA NASLOV EVROPSKEGA PRVAKA V KICKBOKSU

Pretekla sobota je bila za ljubitelje kickboksa precej vroča, kljub precej nizkim temperaturam pod Pohorjem, kjer se nahaja Draš center, kjer je potekalo nekaj zanimivih borb. Osrednja je bila Stračankova, kateri se je boril za ubranitev naslova evropskega prvaka v Full Contactu (WAKO PRO, kategorija -69,100 kg). Nasproti mu je stal nepopustljiv borec Nickolaj Vinogradov Christensen z Danske.

Gregor bi se moral z Dancem spopasti že lani, vendar je borba zaradi poškodbe Christensena padla v vodo.

Foto: Anja Geč

Gregor je naslov evropskega prvaka osvojil 11.4.2015 v Mariboru. V dvorani Tabor je takrat premagal Italijana Alessandra Patrignania. Leto in pol kasneje, 24.9.2016, pa mu je prav tako v Mariboru nasproti stal Poljak Jakub Pokusa. Tudi v tej borbi je bil boljši Stračanek.

Foto: Anja Geč

Večer kickboksa so dopolnile še 4 predborbe, v katerih so se pomerili nekateri ostali odlični kickboks tekmovalci: David Žibrat (light contact), Nejc Gazvoda (light contact), Paul Kop (full contact), Alex Stračanek (full contact). Vsi so bili boljši od nasprotnikov.

Foto: Anja Geč

Dogodek je bil poseben tudi zato, ker je na njem svojo profesionalno športno pot sklenil Grega Rudolf, Mariborčan, ki je v svoji karieri zabeležil izjemne uspehe v Taekwondoju in Kickboksu: enkrat svetovni prvak, enkrat svetovni podprvak, dvakrat evropski prvak, trikrat podprvak Evrope. S solzami v očeh, ob spremstvu tistih, ki mu ves čas stojijo ob strani, je tudi uradno zaključil svojo tekmovalno pot. Tomaž Barada, njegov dolgoletni trener, se je pošalil, da je redno zamujal na treninge, vedno našel kakšen izgovor, bil zelo hudomušen otrok in mladostnik, ampak očitno ga je ravno ta posebnost pripeljala tako visoko. Energijo je očitno znal usmeriti v prave stvari in prave ljudi.

Po solzah pa je sledil glavni boj, kot omenjeno že zgoraj, za ohranitev krone evropskega prvaka. Gregor je po borbi zaupal, da so morali kmalu po začetku borbe v ekipi spremeniti taktiko, ker je bil Danec več kot očitno zelo dobro pripravljen na njegove glavne znane udarce. Sprememba se je obrestovala in na koncu so se sodniki enoglasno odločili za Stračanka.

Kdo si bo naslednji upal stopiti nasproti še vedno aktualnemu prvaku, se zaenkrat še ne ve, a zagotovo bo moral biti pripravljen več kot odlično, ker Gregor svojega zmagovalnega pasu ne da od sebe tako zlahka.

 

Barbara Pirh

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …