Domov / Lokalno / Priznanje za dolgoletno uspešno delo v turističnih društvih občine Ivančna Gorica

Priznanje za dolgoletno uspešno delo v turističnih društvih občine Ivančna Gorica

Tudi letos so se predstavniki turističnih društev iz Občinske turistične zveze Ivančna Gorica udeležili tradicionalnih Dnevov slovenskega turizma, ki so potekali od 17. do 19. oktobra v Kranjski Gori.

V Kranjski Gori se je posveta turističnih društev udeležila tudi delegacija predstavnikov Občinske turistične zveze Ivančna Gorica s predsednikom Pavlom Groznikom in direktorjem Zavoda Prijetno domače Mihom Genorijem. Udeleženci posveta so se lahko seznanili s Strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma 2017 – 2021 in t.i. Operativnim načrtom kulturnega turizma (ONKULT) 2018-2020. Turistična društva se ukvarjajo tudi z organizacijo številnih turističnih prireditev, zato je bilo še kako koristno predavanje o pomenu tradicije pri organizaciji turističnih prireditev in predavanje na temo pisanja napovedi prireditev.

Turistična zveza Slovenije vsako leto izkaže zahvalo zaslužnim članom turističnih društev s podelitvijo priznanj. Med letošnjimi prejemniki priznanj TZS sta bila tudi Miloš Šušteršič iz TD Polževo in Helena Žnidaršič iz TD Zagradec.

Miloš Šušteršič je dolgoletni predsednik Turističnega društva Polževo, ki že dobre tri desetletja uspešno deluje na območju kriško-polževske planote. Prizadevni člani skrbijo za urejeno okolico in živahen utrip prireditev in dogodkov. Med njimi najbolj izstopa tradicionalni Krevsov tek, člani pod vodstvom predsednika Šušteršiča skrbijo tudi za Gozdno učno pot po sledeh Višnjanskega polža in sodelujejo pri organizaciji vsakoletnega pohoda po Jurčičevi poti.

Helena Žnidaršič je članica Turističnega društva Zagradec in nepogrešljiva pri številnih akcijah in prireditvah, ki jih društvo izvede vsako leto. Med njimi ima dolgo tradicijo in dobro prepoznavnost zlasti žetev s srpi na Kitnem Vrhu. Tudi na pobudo gospe Helene je bila pred leti v društvu ustanovljen Aktiv podeželskih žena Lisičke, ki nemalokrat poskrbijo za promocijo domačih dobrot na raznih dogodkih in prireditvah v lokalnem in širšem okolju.

Letošnji Dnevi slovenskega turizma so gostili tudi 64. Gostinsko turistični zbor Slovenije, v okviru katerega pa je 18. oktobra potekalo tudi državno tekmovanje osnovnih šol za Zlato kuhalnico. Svoje kuharske spretnosti je na finalu predstavilo šestnajst osnovnih šol iz vse Slovenije, med njimi tudi ekipa iz OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični. Šentviški učenci Simona Fortuna, Luna Pangršič in Toni Urbas so pred komisijo in publiko pripravili Kranjsko pito s klobaso in stročjim fižolom ter Vrhniške štruklje s suhimi slivami in medom.

 

Barbara Pirh

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …