Domov / Lokalno / Gasilska vaja sektorja Šentvid pri Stični

Gasilska vaja sektorja Šentvid pri Stični

Mesec oktober, mesec požarne varnosti, je vsako leto za gasilce še posebno aktiven mesec v letu, saj v dneh tega meseca gasilci opravijo veliko število vaj, prikazov za krajane, otroke in veliko operativnih aktivnosti. Mesec oktober ima vsako leto osrednjo tematiko oz. geslo. Tematika letošnjega meseca varstva pred požari je bila namenjena intervencijskim potem in površinam za gasilce.

Nedavno, v soboto, 28. oktobra 2017, so gasilci sektorja Šentvid pri Stični, v katerega so vključena Prostovoljna gasilska društva Šentvid pri Stični, Radohova vas, Dob pri Šentvidu, Hrastov Dol, Temenica in Sobrače, izvedli operativno vajo v organizaciji gasilskega društva Radohova vas. Gasilsko reševalno vajo so izvedli na gospodarskem objektu – hlevu z govejo živino v Radohovi vasi. Enote so posredovale ob predpostavki, da je v bližnjem gospodarskem poslopju udar strele povzročil požar na ostrešju, v ogroženem delu objekta pa je bila pogrešana tudi ena oseba.
Namen vaje je bil predvsem preveriti stanje organiziranosti, usposobljenosti operativnih članov ter operativno sodelovanje med gasilci v društvu in sodelovanje med društvi v sektorju Šentvid pri Stični v primeru večjega požara na objektu.

 

Barbara Pirh

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …