Domov / Glasba / “Ko ko ko” – Čuki in piščančja farma

“Ko ko ko” – Čuki in piščančja farma

Skupina Čuki je spet presenetila s posebno, farmsko obarvano pesmijo. Pesem “Ko ko ko” je otroško razigrana, polna besedilnih domislic in z lepim družinskim sporočilom. Govori namreč o izgubljenem piščetu, ki je zapustil svoje dvorišče, da bi malo raziskal svet. Za njim se seveda odpravi zaskrbljena mama putka, potem pa še petelinček.

Kakšen je razplet te pesmi, boste lahko videli tudi v njihovem novem videospotu, ki so ga Čuki posneli v Arboretumu in Kamniku na prekrasen jesenski dan. Jernej, Matjaž, Miha in Jože, so se preoblekli v prave farmerje, si nataknili piščančje rumene škornje, vzeli v roko grablje in inštrumente in žur se je lahko začel.  Kdaj so Jožetu, avtorju največjih otroških hitov pri nas v zadnjih desetletjih zrasli tako košati brki, ni jasno, kot tudi ne ali je moder starinski traktor res last Mihovega starega očeta iz daljnega Vuhreda. Vsekakor ljubiteljem narave, kot so Čuki, vloga veselih kmetovalcem zelo pristaja, saj so prav vsi tudi v resnici že večkrat poprijeli za tovrstno delo.

Kot zanimivost; v spotu nastopa tudi brat bivšega člana Vinka  Janez, ki je tokrat oblečen v dobro rejenega petelina. Zakaj “tokrat”? Ker Janez nastopa v najrazličnejših vloga v Čukovih spotih že vsaj v 15 različnih vlogah. Pa še ena zanimivost; simpatičnega piščeta, ki raziskuje svet, je odigral pet letni sin člana Mambo Kingsov Filip Bartol. Katera igralka je bila zaskrbljena kokoška, pa nam Čuki za enkrat še ne izdajo. Se vam kaj svita, katera bi lahko bila?

Čuki so nas že kar razvadili, da je v večini njihovih uspešnic namenjenih predvsem našim otrokom zelo prisotno tudi gibanje, oz. ples. Vse šole in vrtci, posebej še vzgojitelji in učitelji se zato vsakič znova razveselijo njihovih pesmi, ki potem iz generacije v generacijo razveseljujejo otroke, učitelje in starše. Kot recimo v njihovi lanskoletni veliki uspešnici Ur’ca, za katero so Čuki in plesalci Plesnega mesta priredili tudi nadvse uspešno pevsko-plesno tekmovanje, v katerem je sodelovalo večino šol in vrtcev iz vse Slovenije. Čuki namreč dobro vedo, da je ples in nasploh gibanje zelo pomembno za naše najmlajše. Zato je tudi tokrat za pesem “Ko ko ko” narejena posebna plesna koreografija, ki jo je tokrat sestavila Nataša Potočnik iz PŠ Panorama.

Po pesmih Mi gremo pa na morje, Urca, Hugo, Ribič Pepe, Lačni….je pesem “Ko ko ko” gotovo še ena od mnogih otroških uspešnic skupine Čuki, ki jo bodo z veseljem prepevali in na njo plesali tako otroci, kot njihovi starši, vzgojitelji, učitelji. Samo ugibamo lahko, koliko bo februarja kokošjih družin za pusta.

 

Barbara Pirh

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …