Domov / Lokalno / SLAVNOSTNI KONCERT MOŠKEGA PEVSKEGA ZBORA ŠMARJE – SAP OB 70-LETNICI DELOVANJA

SLAVNOSTNI KONCERT MOŠKEGA PEVSKEGA ZBORA ŠMARJE – SAP OB 70-LETNICI DELOVANJA

V soboto, 4. novembra 2017, je avlo Osnovne šole Šmarje – Sap napolnila glasba, zborovsko petje ter številni obiskovalci, med njimi tudi: župan dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar, predsednik krajevne skupnosti Šmarje – Sap Janez Pintar, koordinatorka Območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Ivančna Gorica Simona Zorko in predsednica Zveze kulturnih društev Grosuplje Majda Fajdiga.

Moški pevski zbor Šmarje – Sap z zborovodkinjo Mojco Jevnikar Zajc je ob praznovanju visokega jubileja, ob 70-letnici ustanovitve kulturnega društva in tudi ob 70-letnici neprekinjenega delovanja moškega pevskega zbora, pripravil čudovit celovečerni koncert.

Pesmi, ki so se prepletale s poezijo slovenskih pesnic in pesnikov, so nas ta večer popeljale skozi zgodbo o življenju, skozi zgodbo o življenju fantiča, ki zraste v moža, v vsej polnosti užije življenje in v svoji starosti seje modrost. Moškemu pevskemu zboru Šmarje – Sap pa sta se na odru pridružila tudi Ženski pevski zbor Laniške Predice z zborovodkinjo Anito Zidar in Tamburaški orkester Vrhpolje z dirigentom Milanom Kontarčkom. Z obema gostujočima skupinama so v zadnjih 12 letih tudi največ sodelovali.

Večer, bogat, razgiban, poln čustev, se je bližal h koncu. Besede, ki jih je takrat v imenu vseh nas Moškemu pevskemu zboru Šmarje – Sap izrekel župan dr. Peter Verlič, pa so bile: »Glasba in pesem govorita v univerzalnem jeziku človeštva. Ni važno, od kod prihajaš, kakšen jezik govoriš, pesem se dotakne srca, pesem se dotakne duše. Hvala vam, da ste se nocoj dotaknili naših duš, naših src, tako kot vedno doslej. Iskreno vam čestitam ob vašem jubileju, radi vas imamo, razveseljujte nas še naprej

Podobnih misli je bila tudi predsednica Zveze kulturnih društev Grosuplje Majda Fajdiga. »Pesem je preplavila ves ta prostor in se resnično dotaknila vseh naših src. Iskrena hvala vam za to, kar ste nam podarili nocoj,« je dejala.

Za prelep večer se je vsem nastopajočim zahvalila tudi koordinatorka Območne izpostave Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Ivančna Gorica Simona Zorko ter ob tej priložnosti Moškemu pevskemu zboru Šmarje – Sap in zborovodkinji Mojci Jevnikar Zajc podelila jubilejno priznanje ob 70-letnici delovanja.

Povedala je, da Moški pevski zbor Šmarje – Sap že mnogo let bogati lokalni prostor grosupeljske občine ter vseslovensko področje zborovskega petja. V svojem repertoarju, ki ga predstavljajo na letnih koncertih, pevskih revijah, ter s katerimi nastopajo na različnih dogodkih, segajo vse od glasbene dediščine slovenskih ljudskih pesmi, do popularnih napevov ter interpretacij umetniške svetovne in evropske glasbene zbirke. Vseskozi je njihovo delovanje usmerjeno k vedno boljši kvaliteti poustvarjanja vokalne glasbe. Skupaj z zborovodkinjo natančno, municiozno in s težnjo po profesionalnosti interpretirajo pesmi in jih podajajo poslušalstvu. V svoji zgodovini so dosegli že številne uspehe, nagrade in priznanja.

»Ob vašem jubileju vam želim še veliko veselja, lepih skupnih trenutkov, poguma pri izbiri skladb ter predvsem, da vztrajate na dobro začrtani poti, nadaljujete z delom ter si tako kot do sedaj tudi v naprej zastavljate visoke cilje. Zahvaljujem se vam za vse vaše dosedanje delovanje, za to, da ste v teh letih ohranili zbor, delovali srčno in predano, se družno veselili uspehov ter prestopili vsako oviro, ki se je pojavila na poti. Želim vam še mnogo skupnih let in dobre volje ter predvsem še veliko tovrstnih jubilejev,« je še dejala Simona Zorko.

 

Barbara Pirh

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …