Domov / Lokalno / Z Višnjanskimi fanti po Sloveniji

Z Višnjanskimi fanti po Sloveniji

Minulo soboto so člani Moške vokalne skupine Višnjanski fantje, ki delujejo v okviru Kulturno umetniškega društva Janez Cigler Višnja Gora, v avli Podružnične šole v Višnji Gori pripravili tradicionalni koncert. V goste so tokrat povabili domačo pevko Manco Pirc. 

Na letošnjem koncertu so Višnjanski fantje, ki jih vodi zborovodkinja Maja Škufca, obiskovalce popeljali na glasbeni izlet po Sloveniji in tako pripravili večer slovenskih pesmi. Začeli so na domači dolenjski zemlji, v nadaljevanju pa so poslušalce »odpeljali« na koroško, štajersko, gorenjsko, primorsko, itd. Lahko rečemo, da so skozi pesem obiskali vse pokrajine in o vsaki izvedeli nekaj novega.

Koncert, katerega sta se udeležila tudi župan Dušan Strnad in podžupan Tomaž Smole, so obogatili z bogato kulinarično ponudbo, za kar so poskrbele gospodinje Društva upokojencev Višnja Gora. Poizkusiti je bilo moč prekmursko gibanico, koroški šarkelj, belokranjsko »višnjansko« pogačo, seveda pa ni manjkal dolenjski cviček.

 

 

Barbara Pirh

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …