Domov / Lokalno / Otvoritev in blagoslov nove ceste Škocjan – Male potekala v veselem Martinovem vzdušju

Otvoritev in blagoslov nove ceste Škocjan – Male potekala v veselem Martinovem vzdušju

V mesecu oktobru je občina Grosuplje uspela zaključiti asfaltiranje ceste Škocjan – zaselek Male v dolžini 1250m. Predhodno je bil izveden tudi  glavni vod za vodovodne priključke stanovanjskih hiš v tem delu Škocjana. 
Iz pip uporabnikov pa naj bi voda pritekla v letu 2018.
Veseli so, da sodelovanje med Občino Grosuplje in KS Škocjan v zadnjih letih kaže vidne in oprijemljive sadove. Zato so se v KS Škocjan skupaj s krajani, ki živijo v tem delu Škocjana, in v sodelovanju z Občino Grosuplje odločili, da pripravijo slovesno otvoritev, blagoslov in predajo v uporabo novozgrajene asfaltirane ceste.
Zbrane je nagovoril župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič. Prisoten je bil tudi direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar s sodelavkami in sodelavci. Blagoslov je opravil škocjanski župnik g. Janez Selan. V kulturnem programu so sodelovali otroci iz škocjanskih vasi in MPZ Samorastnik iz Žalne.

Program je povezovala Katarina P. Sever.
To veliko pridobitev so s kulturnim programom in blagoslovom predali v uporabo v soboto 11. 11. 2017 ob 15. uri pred pastoralnim centrom v Škocjanu. S hrano in pijačo so nas pogostili vaščani iz zaselka Škocjan – Male in KS Škocjan.
Krajani so asfaltiranje ceste težko pričakovali, sploh zdaj, ko se približujejo snežne padavine.
Barbara Pirh

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …