Domov / Lokalno / MARTINOVA SOBOTA USPEŠNA ZA RK TRIMO TREBNJE IN RK SVIŠ IVANČNA GORICA

MARTINOVA SOBOTA USPEŠNA ZA RK TRIMO TREBNJE IN RK SVIŠ IVANČNA GORICA

Rokometaši trebanjskega Trima so v 9. krogu lige NLB v gosteh premagali Herz Šmartno z 28:24 (14:9). Članska ekipa RK SVIŠ Ivančna Gorica pa je odlično odigrala tekmo osmega kroga 1.B rokometne lige, kjer je z odličnim zaključkom z osmimi zadetki premagala ekipo Izole.

Za Trebnje so mrežo zastresli Cvetko, Skol, Djurdjević, Florjančič, Kotar M., Sikošek, Sašek in Rozman, pri Šmartnem pa so se izkazali Strmljen, Ribarič, Kunst, Cirar, Justin, Bahovec, Šmejc, Močnik in Žurga. Tekma je bila ves čas pod trebanjskim nadzorom, a so se tudi gostitelji izkazali in pokazali, da so iz pravega testa in jih nikakor ni dobro podcenjevat, kljub temu, da na lestvici trenutno zasedajo zadnje mesto, RK Trimo Trebnje pa je s sedmimi točkami na 7. mestu.

 

            

Ustavimo se še pri SVIŠ-u in njegovem sobotnem uspehu. Zmaga proti Izoli pomeni šesta zmaga v letošnjem prvenstvu (od osmih tekem) in s tem drugo mesto na lestvici 1. B slovenske lige. Varovanci trenerja Aleksandra Polaka so, kljub prvemu zadetku Simona Stoparja, slabše pričeli tekmo. Srečanje so dobili z rezultatom 29:22. 

Prvo strelsko ime te tekme je bil mladi Jakob Hrovat, ki je na svoj strelski račun naložil kar devet zadetkov, dva manj (7) pa je dosegel kapetan Simon Stopar. Pri gostih pa sta bila prva strelca Teo Beganovič in Urh Jakob Poberaj (oba sta zadela po sedemkrat).

 

Pred vrati so nove tekme in fantje se na njih že vneto pripravljajo. Več informacij pa vam omogoča tudi klik na http://www.rokometna-zveza.si/si/

 

Barbara Pirh

 

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …