Domov / Lokalno / KLEPETALI SMO Z ŽUPANOM OBČINE ŽUŽEMBERK

KLEPETALI SMO Z ŽUPANOM OBČINE ŽUŽEMBERK

V tem tednu nas je obiskal in ob kavi z nami klepetal Franc Škufca, župan občine Žužemberk. Uvodoma nam je predstavil občino, v nadaljevanju pa smo se dotaknili nekaj pomembnih projektov, ki tečejo v omenjeni občini. 

Najprej smo izpostavili nadaljevanje izgradnje najpomembnejšega projekta v zgodovini občine Žužemberk, “Suhokranjskega vodovoda”, potem pa govorili tudi o pripravi razpisa za izvajalca gradnje novega vrtca v Žužemberku, pripravi projekta za žužembersko obvoznico, izvedbi I. faze državne ceste skozi Dvor, izvedbi II. faze ceste Dvor-Sadinja vas, nadaljevanju izgradnje fekalne kanalizacije Dvor, pridobitvi gradbenega dovoljenja in izgradnji gasilskega regijskega poligona v opuščenem kamnolomu na Kleku, začela pa se je tudi izgradnja mrliških vežic v Šmihelu in v Velikem Lipju. Pomembna je tudi sanacija plazu na cesti Dvor-Vinkov vrh in izgradnja ceste za potrebe obrtne cone v Hinjah.

Pred kratkim so bile izvedene nove nadstrešnice na Podružnične šole Dvor za potrebe vrtca, izvedena je bila polnilnica za električna vozila pri gasilskem domu v Žužemberku, v teku in pripravi pa je še mnogo drugih manjših in večjih projektov.

Kmalu bodo v občini tudi pričeli priklapljati prva gospodinjstva na nov vodovod, kar bo za marsikoga velika pridobitev, saj bodo številna gospodinjstva prvič dobila neoporečno vodo iz vodovoda.

Pred županom in njegovo ekipo je še veliko napornih mesecev, a z optimizmom zre v prihodnost.

 

Barbara Pirh

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …