Domov / Slovenija/Svet / NA KARIERNEM SEJMU V LJUBLJANI REKORDNO ŠTEVILO OBISKOVALCEV

NA KARIERNEM SEJMU V LJUBLJANI REKORDNO ŠTEVILO OBISKOVALCEV

Danes smo bili med drugim tudi na Kariernem sejmu MojeDelo.com v Ljubljani. Karierni sejmi MojeDelo.com so stičišča ponudbe in povpraševanja po delu – namenjeni so srečevanju delodajalcev in iskalcev dela. Podjetja jih izkoriščajo za promocijo podjetja kot delodajalca in za spoznavanje primernih kandidatov. Cilj soočenja kandidatov in delodajalcev je v tem, da obe strani pridobita kar največ koristi v najkrajšem možnem času. Zaposlitveni sejmi so v tujini uveljavljeni že vrsto let, pri nas pa se vsako leto izvaja vedno več kariernih in zaposlitvenih sejmov, manjših in večjih.

Vsakdo, ki išče delo, ve, kako težko je priti do zaposlitvenega intervjuja, še posebno, če je nekdo začetnik in nima veliko delovnih izkušenj. Poleg tega tudi številni posamezniki z dolgoletnimi delovnimi izkušnjami niso zadovoljni s svojim trenutnim delovnim položajem in delovnim mestom. Zaposlitveni sejmi so tako zanje izredna priložnost, da zasledujejo boljše delo, boljše delodajalce in boljšo plačo ter premaknejo svojo kariero iz mrtve točke. Deficitarni kadri in uveljavljeni profesionalci pa lahko na kariernem sejmu pridobijo možnosti za precej boljšo, če že ne sanjsko zaposlitev, saj se bodo delodajalci dobesedno “pulili” zanje in njihovo naklonjenost. Obiskovalci lahko na kariernem sejmu spoznajo kopico kadrovikov (in drugih sodelavcev) različnih uveljavljenih podjetij, ki jim bodo ponujali več sto prostih delovnih mest in opravljali razgovore za njihovo zasedbo že na sejmu samem. Toliko priložnosti za delo in kariero, kot jih je na razpolago na sejmu, jih morda ne bi mogli zbrati v celem letu.

Interes sodelujočih delodajalcev je, da razrešijo svoje težave po pomanjkanju kakovostnih kadrov, da ne bi trpeli niti bodoči delovni projekti niti posli. Da na sejmu srečajo čim več primernih kandidatov in potencialnih bodočih sodelavcev, pripravijo posebne CV-vprašalnike, predstavitvene brošure, organizirajo razne dogodke in nagradne igre, atraktivne stojnice z veliko spremljevalnega osebja. Vse, kar morajo pri tem narediti obiskovalci, je, da se na sejem predhodno primerno pripravijo, se pozanimajo, katera podjetja iščejo kadre njim sorodnega poklicnega profila in pristopijo do osebja na ustreznih stojnicah.
Cilj soočenja kandidatov in delodajalcev na sejmu je v tem, da obe strani pridobita kar največ koristi v najkrajšem možnem času.

OSNOVNE INFORMACIJE O KARIERNEM SEJMU MOJE DELO:

Osrednji slovenski Karierni sejem MojeDelo.com je že 14. karierni sejem pod okriljem podjetja Moje delo v Sloveniji. Pripravljen je z namenom, da se najbolj potencialni delodajalci na trgu dela povežejo z najboljšimi kandidati. Na najbolj odmevni prireditvi vsako leto gostimo več 10 privlačnih slovenskih in tujih delodajalcev, izobraževalna podjetja in druge ponudnike produktov in storitev, ki jih karierist potrebuje. Pričakujemo, da bo sejem MOJE DELO tudi letos obiskalo več kot 10.000 karierno usmerjenih posameznikov. Slednjim sejem ne pomeni le priložnosti za spoznavanje delodajalcev in iskalcev dela, ampak ponuja tudi možnosti za pridobivanje novih znanj o iskanju zaposlitve, gradnji kariere in življenjskemu uspehu. Vsa predavanja na prireditvi so brezplačna. Sejem ponuja tudi ostale priložnosti za uspešno kariero, med drugim bo zagotovljeno brezplačno svetovanje o pripravi življenjepisa vsem, ki bodo to želeli.
V letu 2015 so začeli tudi z regionalnimi kariernimi sejmi po večjih krajih v Sloveniji. Lani so tako organizirali sejem v Kopru, Mariboru, Slovenj Gradcu in Kranju; v letu 2016 pa v Mariboru in Novi Gorici, novembra pa je predviden še karierni sejem v Celju.

O IZVAJALCU SEJMA KARIERA

Moje delo d.o.o. je največji slovenski ponudnik kariernih produktov in storitev oglaševanja kadrovskih potreb.
Upravljamo zaposlitveni portal MojeDelo.com, izdajamo karierne, zaposlitvene in HR priročnike. Karierno usmerjenim kandidatom pomagamo s profesionalno pripravljenimi življenjepisi, psihometričnimi testiranji in jim svetujemo na poti do zaposlitve.
Podjetjem omogočamo preprosto in hitro objavo zaposlitvenih potreb ter učinkovito administriranje prijav nanje. MojeDelo.com vam prihrani čas in vam zagotavlja boljši efekt zaposlovanja in to kar 80% ceneje, kot drugi mediji. Vsako leto organiziramo tudi karierni sejem, na katerem povezujemo privlačne delodajalce z najustreznejšimi kandidati za zaposlitev.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …