Domov / Lokalno / 14. božični koncert zagraških pevcev

14. božični koncert zagraških pevcev

Na božični dan, 25. 12. 2017, se je v cerkvi Marije Brezmadežne, ob lično postavljenih jaslicah pred oltarjem, odvijala čudovita glasbena zgodba o rojstvu Jezusa. Tradicionalni koncert božičnih pesmi sta že štirinajsto leto zapored pripravila Kulturno društvo Zagradec in Mešani pevski zbor župnije Zagradec, v sodelovanju z župnijo Zagradec in KS Zagradec.

Na koncertu je sodeloval Mešani pevski zbor župnije Zagradec, pod vodstvom Roberta Kohka, Otroški pevski zbor pod vodstvom Vanje Erjavec Strmec in gostje večera, vokalna zasedba Amabile.

Na koncertu je uvodoma, v nabito polni cerkvi, več sto poslušalcev slovenskih božičnih pesmi in napevov, pozdravil gostitelj dogodka, domači župnik Sašo Kovač. Koncerta se je udeležil tudi župan Dušan Strnad, ki je zbrane nagovoril in se organizatorjem zahvalil za prijeten in domač večer. Orisal je pomen božiča, prisotne pa spomnil tudi na pomemben praznik dneva samostojnosti in enotnosti naše Slovenije. Besedo zahvale in voščilo prebivalcem je zaželela tudi predsednica krajevne skupnosti Biljana Gartner.

Ob koncu je sledilo skupno petje združenega Mešanega, Otroškega pevskega zbora župnije Zagradec in skupine Amabile z vsem poznano pesmijo Sveta noč.

Naj še omenimo, da bo v prihajajočem letu Župnija Zagradec praznovala 230 letnico obstoja, na kar opozarja tudi osvetljena obletnica na zvoniku cerkve, ki pa je vidna daleč naokoli.

 

Barbara Pirh

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …