Domov / Lokalno / Novo – staro vodstvo PGD Višnja Gora

Novo – staro vodstvo PGD Višnja Gora

V petek, 26. januarja, so se na 143. rednem letnem občnem zboru sestali člani in članice PGD Višnja Gora. Volilnemu občnemu zboru, ki mu je PGD Višnja Gora dodelil vodstvo za nov 5-letni mandat, so prisostvovali tudi številni pomembni gosti.

Uvodna beseda je pripadla predsedniku PGD Višnja Gora Mihu Slapničarju, ki je predstavil delo v preteklem letu in načrte za prihodnost. Iz prebranih poročil o delu v gasilskem letu 2017 je razbrati, da je delo v višnjanskem društvu potekalo po zastavljenem načrtu. Vrhunec preteklega leta je za gasilce zagotovo predstavljal dogodek slovesnega podpisa prijateljske listine med PGD Višnja Gora in PGD Tešanovci, ki se je zgodil 7. oktobra 2017. Dogodek, na katerem so bili prisotni tako predstavniki obeh gasilskih zvez in obeh občin, je še dolgo odmeval po številnih medijih.

foto: Gašper Stopar

Skozi vse leto so posodabljali operativno opremo in orodje kar nakazuje tudi letni inventurni popis. Pridobljena finančna sredstva so delno preusmerili v vizualno prenovo voznega parka, veliko večino pa skrbno hranijo za nakup novega osnovnega in glavnega gasilskega vozila GVC 16/25. V letu 2017 je operativna enota PGD Višnja Gora intervencijsko posredovala kar 22 krat. Operativni gasilci so v letu 2017 izvedli 12 tehničnih pregledov in 6 izrednih delavnih akcij. Izvedli so tudi 12 tehničnih dni na katerih so vzdrževali in skrbeli za opremo.

V preteklem letu o medse sprejeli 11 novih članov in članic, aktivni pa so bili tudi na področju gasilskih tekmovanj.

Ob priložnosti 143. rednega letnega občnega zbora so bila določenim članom podeljena napredovanja v višje čine in plakete veteranov ter priznanja za večletno članstvo v gasilski organizaciji.

Gasilci so tudi za letošnji občni zbor pripravili obsežen Bilten 2018, v katerem je predstavili delo društva. Za leto 2018 je društvo zastavilo nov in obsežen plan dela za katerega upajo, da ga bodo izpolnili po svojih najboljših močeh.

Foto: Marjan Travnik

 

vir: www.ivanca-gorica.si

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …