Domov / Slovenija/Svet / Obiskala nas je diva Hanka Paldum

Obiskala nas je diva Hanka Paldum

BOSANSKA DIVA SEVDAHA HANKA PALDUM PRVIČ V LJUBLJANI NA SAMOSTOJNEM KONCERTU!

Hanka Paldum, bosanska zvezda, ki je zasijala že v osemdesetih letih na nebu bivše skupne domovine, še vedno sije! V poplavi turbo trenda v vsej zadnji dekadi pri nas ni bilo ne časa ne prostora prisluhniti izvrstni pevki, ki jo medtem ne kujejo v zvezde le s slovesom dive bosanske popularne glasbe, ampak ji pripisujejo tudi poosebljanje bosanskega sevdaha. Ko prisluhnete odlični interpretaciji bosanskih sevdalink Hanke Paldum, lahko slišite, da odločnost, želja in moč niso ravno nov ali »zahodni« pojav.
»Očitno smo sredi turbulence življenja, kjer pritiskajo s turboglasbo, ki je konglomerat ritmov iz različnih delov sveta in neartikulirane vokalne interpretacije. To je splošna mešanica harmonij in akordov in vodi do nekakšne norosti, ki ob poslušanju te glasbe napada živčevje.« je povedala v nekem intervjuju.

Pred svojim samostojnim koncertom nas je obiskala tudi v Life Cafe-ju.

“Ježila bom s sladkostjo sevdaha, pa tudi dvignila vaše okončine v ritmu svojih starih uspešnic in svežih skladb z novega albuma.” je povedala diva sevdaha Hanka paldum.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …