Domov / Lokalno / Občinski svet Grosuplje za dobro občanov in občank

Občinski svet Grosuplje za dobro občanov in občank

Občina Grosuplje je med razvojno najbolj prodornimi občinami v Sloveniji, kar pomeni, da veliko vlaga v razvoj komunalne infrastrukture, v investicije na področju družbenih dejavnosti, v vrtce in šole, in nasploh v kvaliteto življenja občank in občanov. To je tudi odraz dobrega dela občinskega sveta, ki je na februarski seji sprejel rebalans letošnjega proračuna.

Največja investicija na področju komunalne infrastrukture je v letošnjem letu izgradnja dolgo pričakovanega nadvoza v Sončne dvore in v Brezje pri Grosupljem, uredila se bo tudi Industrijska cesta. Na področju družbenih dejavnosti začenjajo s projektiranjem prizidka k Osnovni šoli Louisa Adamiča Grosuplje z 8 novimi učilnicami in novo športno dvorano, ta investicija bo luč sveta ugledala v prihodnjem letu. Na občini pričakujejo, da bo do septembra letos pridobljeno gradbeno dovoljenje za zadrževalnik Veliki potok in bodo lahko začeli z njegovo izgradnjo. Gre za investicijo, ki se je nekoliko zamaknila, vendar kot je pojasnil župan dr. Peter Verlič, ne po krivdi občine , ampak zaradi preveč zbirokratizirane logike uradništva, najbrž pa tudi zakonodaje, ki je pisana slabo in si jo lahko razlaga vsak po svoje.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …