Domov / Lokalno / Poskrbimo za dvoživke

Poskrbimo za dvoživke

Dvoživke so pričele s spomladansko selitvijo in topli večeri ter dež jih vabita, da se iz gozdnih prezimovališč premaknejo do vode, kjer se bodo razmnoževale. Na Radenskem polju, na cestnem odseku Mlačevo – Račna, je v dolžini enega kilometra postavljena ograja za dvoživke, ki preprečuje, da bi jih na njihovi poti do mrestišč povozili. Da pa bi dvoživke lahko varno prišle na drugo stran ceste, potrebujemo pomoč pri prenašanju. Če želite sodelovati pri večernem prenašanju dvoživk, se je potrebno obvezno najaviti koordinatorki Lari na 031 231 681 ali zabice@radenskopolje.si. Z njo se boste dogovorili kdaj lahko pridete. Prenašanje v spremstvu koordinatorja je pomembno zaradi pravilnega rokovanja z živalmi, popisovanja prenešenih dvoživk, kot tudi zagotavljanja varnosti v cestnem prometu.

Prenašanje se začne ob 20h in običajno traja eno do dve uri, odvisno od števila živali.Vsak udeleženec za večerno prenašanje obvezno potrebuje: odsevni jopič, močno svetilko (naglavno ali ročno), primerno obutev ter obleko, ker je lahko precej blatno in mokro.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.