Domov / Lokalno / Zadnje priprave na otvoritev čebelnjaka Kranjske čebele v Višnji Gori

Zadnje priprave na otvoritev čebelnjaka Kranjske čebele v Višnji Gori

Občina Ivančna Gorica bo skupaj s Čebelarsko zvezo Slovenije in donatorjem SID banko v četrtek ob 18ih ob nekdanjem asfaltnem športnem igrišču v Višnji Gori svečano predala v uporabo objekt – čebelnjak čebelarjem iz Višnje Gore Čebelarskega društva Stična. Občina je v okviru praznovanja Svetovnega dne čebel in 540 – letnice pridobitve mestnih pravic Višnje Gore, začela z ureditvenimi deli za postavitev učnega čebelnjaka. Hkrati se je začela ureditev bližnje okolice, ki jo zasajajo z medovitimi rastlinami, ki bodo čebelam predstavljale pravi čebelji gaj. Čebelnjak iz masivnega lesa v velikosti 4 x 5 metrov že stoji in je pripravljen za postavitev panjev v barvni podobi donatorja. Panje bodo krasile poslikane panjske končnice učencev Osnovne šole Stična. Čebelnjak bo namenjen za učne namene in tudi za projekt Hiše kranjske čebele.

Novi čebelnjak v Višnji Gori predstavlja pomembno pridobitev in tudi začetek čebelarske zgodbe v občini Ivančna Gorica. 18. maja pa bodo ob 19ih v Višnji Gori svečano odkrili še obeležje Kranjski čebeli.

About Urednik Zeleni val

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.